X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Isaura Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam to mój cykl https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html - czy ten program nigdy sie nie myli i przegapiłam owulację??

nadzieja umiera ostatnia
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura program nie wyznacza dnia owulacji bo nie da sie tego zrobić bez monitoringu. Tu program wyznacza pionową kreskę, która odziela pierwszą fazę cylku od drugiej-lutealnej. Pamiętaj ,że owulacja może wystąpić 3 dni przed skokiem tempki jak i do 3 dni po skoku. od 4 dnia wyższych temperatur są już dni niepłodne. Moim zdaniem na dzień dzisiejszy pionowa kreska u Ciebie powinna byc wyznaczona wczoraj 1.04 czyli jest jeszcze szansa i trzeba serduchować .Myślę ,że jeżeli jutro tempka utrzyma się na wysokim poziomie to program pewnie tez Ci tak wyznaczy, pozdrawiam

Isaura lubi tę wiadomość

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura wrote:
    witam to mój cykl https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html - czy ten program nigdy sie nie myli i przegapiłam owulację??
    Kiedy miałaś dzień szczytu śluzu? bo bez tego objawu nie da sie interpretować wykresu. Możliwe że u Ciebie wystąpiła wczesny skok (beż szczytu sluzu dokładnie nie można tego stwierdzić) i wtedy pierwszy dzień FL nie będzie 1 kwietnia jak poprzedniczka to sugeruje. Samym podwyższeniem temp. nie można sie sugerować przy wyznaczaniu początku fl bo można się bardzo pomylić nawet o 2-3 dni a w fl 2-3 dni to bardzo dużo :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Isaura Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odp.

Ze śluzem mam problem... bo jakby go nie było dlatego brałam wiesiołek ale chyba 1 tabletka dziennie to za mało. Jednak kiedy badam szyjkę jest wilgotna ;/
    Czasem raz w ciągu dnia mam jeden wielki "glut" i to wszytko.
    Generalnie mam problem ze współżycie bo jest za sucho... więc zawsze przed muszę się smarować.

nadzieja umiera ostatnia
  • Isaura Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda :) miałaś rację :)))) teraz już grzecznie czekam oby się udało...

Młoda lubi tę wiadomość

nadzieja umiera ostatnia
  • malu Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sądzicie, co oznacza u mnie ten lekki wzrost temperatury? Dupka odstawiam 7 dni temu, okresu nie ma, test ciążowy ujemny.

• Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura powodzenia :)

Isaura lubi tę wiadomość

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malu, cykl wygląda na razie na bezowulacyjny.
    Ale:
    Czy masz może termometr z dwoma miejscami po przecinku? Było by łatwiej zauważyć różnice w temperaturach
    Po drugie - polecam Ci kilka info na temat duphastonu jakie zamieściła macadamia w swoim pamiętniku:

https://ovufriend.pl/pamietnik/czekajac-na-cud,882.html

Zobacz jaką miałaś dawkę i czy to mogło wpłynąć na owulację

Może dopiero teraz masz skok?

• malu Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunhilda, mam termometr tylko z jednym miejscem po przecinku.
    Dziękuję za link. Ja dostałam duphaston w dawce 30 mg, aby pękła torbiel.

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zaopatrz się w inny - albo w specjalny, owulacyjny dostępny na stronach INER-u albo polecany przez doświadczone npr-ówki Microlife
    Czasem to drugie miejsce po przecinku już coś znaczy.

hm, a czy lekarz nie założył, że masz cykle 28 dniowe? Bo jednak dupka bierze się w fazie lutealnej... Inaczej może zaburzyć cykl Pogadaj o tym z ginem, jak się do niego wybierzesz

• malu Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wie, że mam długie cykle. Zgłosiłam się do niego z bólem jajnika i brakiem owulacji. Miałam wykrytą torbiel (brak pęknięcia pęcherzyka) i dlatego dostałam lek, aby spowodować pęknięcie i miałam czekać na okres. Ale teraz się zastanawiam, bo na okres to tempka spada, a u mnie trochę urosła, co powoduje nadzieję, że ten cykl może nie pójdzie na straty.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura wrote:
    Dziękuje dziewczyny za odp.

Ze śluzem mam problem... bo jakby go nie było dlatego brałam wiesiołek ale chyba 1 tabletka dziennie to za mało. Jednak kiedy badam szyjkę jest wilgotna ;/
    Czasem raz w ciągu dnia mam jeden wielki "glut" i to wszytko.
    Generalnie mam problem ze współżycie bo jest za sucho... więc zawsze przed muszę się smarować.
    A badałaś estrogeny, bo one są odpowiedzialne za prawidłowy śluz. Jeżeli jest problem z estrogenami to wiesiołek nie pomoże. Spróbuj jeszcze kwasy Omega3 oraz wit. A+E mnie np. to bardziej pomogło na śluz niż wiesiołek.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malu cóż, nie mogę nic więcej powiedzieć, nie jestem specjalistą ;)
    Obserwuj sie spokojnie dalej, grunt, żeby terapia podziałała na te torbiele.

Powodzenia!!!

• malu Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres przyszedł po 9 dniach po odstawieniu Duphastonu.
    Zamówiłam nowy termometr Microlife. Oby kolejny cykl zakończył się na zielono...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:48

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ