X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pytanie o szyjkę macicy. Proszę o pomoc.
Odpowiedz

Pytanie o szyjkę macicy. Proszę o pomoc.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) to mój pierwszy post tutaj, długo zastanawiałam się czy by niczego tutaj nie nabazgrać- i jestem.
    Z problemem. Chodzi o moją owulację, dokładnie o szyjkę macicy, która przez cały cykl jest TWARDA, ale wydaje się być otwarta, w dniach, kiedy powinna być owulacja, występuje też lekkie plamienie i jest bardzo dużo śluzu typowo płodnego, niepokoi mnie jednak jej "twardość". Wszyscy piszą, że podczas owulacji powinna być ona miękka, moja natomiast jest twarda. Przypominam sobie, że pare miesięcy temu, podczas owulacji, wyczuwałam, że jest miękka jak usta, wszystko było ok, no ale teraz, kiedy chciałabym starać się z narzeczonym o dzidzię, tutaj takie problemy... (w ciąży jeszcze nie jestem na 100%- potwierdzone.)
    Dodam, że od dwóch miesięcy leczę infekcje, właśnie skończyłam moje trzecie opakowanie gynalginu, czy to może być powód? I czy któraś z was, dziewczyny, miała kiedyś taki problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 20:31

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ