Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pytanie o testy ovu pozytyw/negatyw?
Odpowiedz

Pytanie o testy ovu pozytyw/negatyw?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy moje testy w tym 21 dc (te dwa ostatnie, pierwszy z rana drugi z wieczora) najpierw wskazują owulkę, a wieczorem już po ? Dodam, że ten pasek z rana 21 dc jest najciemniejszy ze wszystkich innych kresek w całym cyklu.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff6b5f0e8b4de6f4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/20aaf7d042afbaf3.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:06

km5stv73b57ghe1m.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne są pozytywne tylko wtedy gdy obie kreski są równie mocne albo kontrolna jest mocniejsza od testowej. Z Twoich testów żaden nie jest pozytywny.

Poza tym testy wykonywane rano z pierwszego moczu są niewiarygodne. Rekomenduje się przez dwie godziny przed testem nic nie pić.

Pozytywny test nie oznacza, że owulacja występuje ale że organizm się do niej szykuje i może (ale nie musi) wystąpić w ciągu 72-24 godzin. Owulacja występuje po piku LH, więc jeśli robisz jeden test powiedzmy o godz. 12.00 i wyjdzie pozytywnie, a drugi o 18.00 i wyjdzie negatywny to możesz przypuszczać że owulacja nastąpi w ciągu następnych kilku godzin.

Linka05 lubi tę wiadomość

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to, że owulacji dopiero powinnam się spodziewać. Dobrze myślę?

km5stv73b57ghe1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden z Twoich testów nie jest pozytywny.Radze obejrzeć galerie testów owulacyjnych pozytywnych i będziesz miała porównanie

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie są negatywne, nie wiem jak długie masz cykle i czy są regularne, ale możesz mieć cykl bezowulacyjny, albo źle wykonałaś któryś test

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle od 35 do 40 :-)

km5stv73b57ghe1m.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy to znaczy, że jeżeli testy owu wychodzą negatywne, cykl jest bezowulacyjny? :( Ja mam już 24 dc i nadal nic :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola w takim razie na moje oko możesz jeszcze być przed. Przy takich cyklach powinnaś rozpocząć testowanie między 19-24dc (24dc przy 40 dniowych cyklach) ;)
    Agniesja niekoniecznie :) jak długie masz cykle ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy nie są wyrocznią, są jeszcze inne objawy które można zaobserwować - śluz, szyjka, temperatura. Ale fakt, nic na 100% nie potwierdzi owulacji. Ja bym zaczęła testować w momencie zauważenia bardziej płodnego śluzu albo gdy szyjka zaczyna się otwierać.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Agniesja niekoniecznie :) jak długie masz cykle ?

Różnie, od 34-38 dni. Poza tym w tym cyklu chorowałam, brałam tabletki przeciwbólowe i antybiotyk, może to spowodowało opóźnienie owu albo jej brak?

Justeck - niestety (albo i stety) śluz płodny mam już od ponad tygodnia, szyjki nie badam (nie umiem i nie chcę) a temperatura jakaś dziwna w tym cyklu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:41

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antybiotyk wszystko w cyklu może Ci niestety poprzestawiać - owulke, wydłużyć cykl...

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam Twój wykres i myślę, że najlepiej idź do gina na monitoring - zrobi Ci usg i zobaczysz czy zbliża się owulka jeśli nie to niech da Ci coś na wywołanie @ nie ma na co czekać.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • paola1205 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a powiedzcie mi od którego momentu liczy się te 24-72 h od pozytywnego testu ovu? Wczesniej mialam przez trzy dni pozytywne testy ovu i nie wedzialam od ktorego liczyc te godziny, od pierwszego pozytywnego, czy od tego ostatniego ?

km5stv73b57ghe1m.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marti! Jednak poczekam do końca cyklu, bo od 3 dnia nowego mam brać Clostilbegyt i dopiero po 8 dniu na monitoring.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Rossanna Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images78.fotosik.pl/334/f831f758344717cagen.png

Mój test owulacyjny pozytywny dnia 17 . Tylko przez jeden dzień był pozytywny . Zrobiłam go pod wieczór koło godziny 16/17 .

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    2x1ns8qtdlph8oic.png

svchflw1p631ze1p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ