Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

regulacja cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dariaa Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Piszę z prośbą o poradę, co mogłabym zrobić żeby móc uregulować swój cykl (do ginekologa jestem zapisana i porozmawiam z nim na temat badań hormonalnych). Jestem ponad 4 lata po porodzie, przed ciążą cykle były dość regularne (max 2 dni odstępstwa), a od jakiegoś czasu są dosłownie w cały świat od 27 do nawet 50 dni. Nie stosuje żadnej antykoncepcji hormonalnej. Nie zawsze, ale co któryś cykl zdarzy się tak że dzień przed właściwym krwiawieniem mam brunatne plamienia. Słyszałam o dobrym działaniu inozytolu na regulacje cyklu, czy macie jeszcze jakieś sposoby oprócz diagnostyki hormonalnej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mioinozytol jak najbardziej ładnie działa. Do tego możesz sobie dorzucić olej z wiesiołka, ale tylko do owulacji. Też działa pozytywnie na cykl. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy regulujące cykl, to wydaje mi się, że powinnaś na samym początku zbadać między 3-5 dc poziom lh, fsh, prolaktyna, estradiol i tsh. A w 21 dc (bądź 7 dni po owulacji, w przypadku późniejszych owulacji) zbadaj sobie proga. Wtedy będzie wiadomo dlaczego się "rozregulowałaś".

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ