X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

regulacja cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dariaa Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Piszę z prośbą o poradę, co mogłabym zrobić żeby móc uregulować swój cykl (do ginekologa jestem zapisana i porozmawiam z nim na temat badań hormonalnych). Jestem ponad 4 lata po porodzie, przed ciążą cykle były dość regularne (max 2 dni odstępstwa), a od jakiegoś czasu są dosłownie w cały świat od 27 do nawet 50 dni. Nie stosuje żadnej antykoncepcji hormonalnej. Nie zawsze, ale co któryś cykl zdarzy się tak że dzień przed właściwym krwiawieniem mam brunatne plamienia. Słyszałam o dobrym działaniu inozytolu na regulacje cyklu, czy macie jeszcze jakieś sposoby oprócz diagnostyki hormonalnej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mioinozytol jak najbardziej ładnie działa. Do tego możesz sobie dorzucić olej z wiesiołka, ale tylko do owulacji. Też działa pozytywnie na cykl. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy regulujące cykl, to wydaje mi się, że powinnaś na samym początku zbadać między 3-5 dc poziom lh, fsh, prolaktyna, estradiol i tsh. A w 21 dc (bądź 7 dni po owulacji, w przypadku późniejszych owulacji) zbadaj sobie proga. Wtedy będzie wiadomo dlaczego się "rozregulowałaś".

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ