Róźne temperatury .. pomóżcie ..
-
Cześć dziewczyny.
Dziś zaraz po przebudzeniu (jak codzień) zmierzyłam temperaturę i miałam 36,38. Coś mnie tknęło, żeby sprawdzić drugi raz (nigdy nie sprawdzam, zawsze mierzę tylko raz) i wynik był znacznie inny bo 36,53, a za trzecim razem 36,51 ... wg Was która temperatura jest tą odpowiednią ? nie wiem jaką zaznaczyć na wykresie. Bardzo proszę o pomoc -
No to ja włożyłam go do ust i od razu zmierzyłam i pomiar miałam 36,38. Za drugim razem termometr był już lekko ogrzany wcześniejszym pomiarem i dwa następne wyszły 36,53 i 36,51 - który byście zapisały ?
-
Fasia na Twoim miejscu wpisałabym pierwszą temperaturę. Podejrzewam, że zmierzyłaś temperaturę "jak zawsze", a dla czytelności wykresu ważne jest, by postępować w ten sam sposób. Jeśli we wcześniejszych pomiarach nie ogrzewałaś wcześniej termometru nie brałabym teraz pod uwagę wyniku z ogrzanym termometrem, a wszelkie zmiany wprowadziłabym ewentualnie od następnego cyklu (chociaż trzymam kciuki, żeby nie było takiej potrzeby ).
Fasia lubi tę wiadomość
-
Hejka a ja mam takie pytanko czy któraś z Was ma takie fazy że mierzy sobie tempke po południu bo mnie jakos tak natknęło (rano o 7.00 miałam 36,7 a teraz mam 37,2) Czy to może coś oznaczać czy raczej w trakcie dnia dać sobie spokój. Myślę że jeszcze zacznę mierzyc wieczorem potem zapisywać 3 w notatkach i zwariuje. Dajcie znać co o tym myślicie?? Pozdrawiam
-
Fasolkowa duszyczka w ciągu dnia temperatura ciała będzie wyższa - dlatego ważne jest by mierzyć tempkę po przebudzeniu przed podjęciem jakiejkolwiek aktywności. Oczywiście można mierzyć temperaturę w ciągu dnia, tylko wówczas należy przez minimum godzinę pozostać w spoczynku (więcej na temat warunków mierzenia w ciągu dnia, żeby wykres był czytelny można poczytać tutaj: http://rodzina-naturalnie.pl/www/index.php/instrukcja).
Ogólnie, jeśli masz możliwość mierzyć temperaturę zaraz po przebudzeniu nie ma co się bawić w dodatkowe komplikacje -
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi zapisałam tą wyższą temperaturę ale już ją zmieniłam na pierwszy pomiar tamtego dnia. Macie rację, że skoro zawsze mierzę tylko raz to nie ma sensu na jakiekolwiek zmiany w trakcie cyklu, bo wyniki wyjdą zaburzone DZIĘKUJĘ
Izaczek lubi tę wiadomość
-
Fasia mam tak samo - tylko, że zawsze chwilkę ogrzewam termometr przed zmierzeniem. Pierwszy pomiar bardzo niski, dopiero drugi jest wyższy 9moerze elektronicznym). Jak mierzyłam zwykły rtęciowym w pochwie to nie było problemu - chyba do tego wrócę w następnym cyklu.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Jest taka dziwna sprawa... otóż wczoraj przyszła @. Parę dni przed @ temperatura wynosiła 36,9. Wczoraj kiedy przyszła @ temperatura również utrzymywała się na poziomie 36,9. Wieczorem mierzyłam sobie znowu temperaturę i podskoczyła do 37,1. Dzisiaj o stałej porze zmierzyłam i spadła do 36,6. Przed chwilą znowu zmierzyłam temp. i wyniosła aż 37,5!
Nie mam zamiaru zadawać pytań typu czy jestem w ciąży (choć bardzo bym tego chciała), ale zastanawiam się czy takie temperatury podczas @ są normalne, bo przecież powinny być o wiele niższe. A może świadczą o infekcji bądź chorobie!?
Również sam @ mnie zastanawia. Krew jasnoczerwona, nie za dużo- wczoraj. Dzisiaj podobnie,trochę więcej tyle że wygląda jakby @ miała się zaraz skończyć. 2 dni @?
Jeżeli któraś z Was kochane dziewczynki miałyście podobną sytuację z wahaniami temperatur podczas @ to proszę o info. Pozdrawiam -
Klaudi444 temperatura w ciągu dnia zawsze będzie podwyższona w stosunku do temperatury po przebudzeniu. Aktywność podnosi temperaturę ciała (dlatego podstawową zasadą jest dokonanie pomiaru zaraz po przebudzeniu przed podjęciem jakiejkolwiek aktywności).
-