X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Samokontrola szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zastanawiam się, czy któraś z Was od dłuższego czasu obserwuje szyjkę? Od kilku dni sprawdzam czy jest nisko, wysoko, otwarta, zamknięta, ale nie wiem, czy dobrze ją określam. Jaka powinna być w I fazie cyklu a jaka przed @
    Która jest w stanie mi trochę pomóc?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum jest już podobny temat, nawet na pierwszej stronie działu Temperatury, wykresy, płodność w którym piszesz...

Na początku cyklu (po menstruacji) szyjka zazwyczaj jest nisko, twarda, zamknięta. W czasie jak zaczyna się owulacja szyjka robi się coraz bardziej miękka, otwiera się i unosi - może być wręcz nie do osiągnięcia palcem. Po owulacji szyjka zazwyczaj się z powrotem zamyka i opada.
    Możesz zauważyć, że położenie szyjki zmienia się w zależności od pory dnia (ja np. obserwuję ją wieczorem). Rötzer zaleca badanie o stałej porze w niezmiennej pozycji - bo od ułożenia ciała też różnie można ją wyczuwać.

Dziewczyny w tamtym temacie dały nawet linka do strony ze zdjęciami szyjki w różnej fazie cyklu...

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ