SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skok przed owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ,zdarzyło się może którejś z Was że owulacja nastąpiła po skoku temperatury np.3 dni później?? U mnie był skok i tego dnia plodny śluz a dopiero później mega pozytywny test owulacyjny i tez plodny śluz. Dopiero dzis stał się kremowy..

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie zdarzyło się cos takiego żadnej z Was ? :(

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło, 2 dni po skoku.
    W sobotę rano miałam skos, koło południa byłam u lekarza, powiedział, że jest pęcherzyk owulacyjny, ale na jego oko owulacja będzie za 2-3 dni (na moje hasło, że przecież miałam skok ;) zaśmiał się tylko i powiedział, że 3 dni przed i 3 dni po równie dobrze może być owulacja, a w ogóle to niestety jest jednak loteria). W poniedziałek miałam pozytywny test i kłucie w okolicy jajnika.

Miałam też raz sytuację taką, że wykres był idealny, skok wtedy keidy się spodziewałam, później wyższe tempki. 2 dni przed terminem byłam u gina i miałam pęcherzyk owulacyjny. Okres spóźnił się 2 tyg, a dodam, że w badaniach wszystkie hormony mam pięknie.

Mój gin powtarza, że kobieta jest płodna zawsze i żadnymi badaniami temperatury nie możemy w 100% stwierdzić kiedy była owulacja.

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ