X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Śluz płodny nie idzie w parze z innymi objawami
Odpowiedz

Śluz płodny nie idzie w parze z innymi objawami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy to możliwe,że mam owulacje w czasie gdy nie ma już śluzu płodnego? Obserwuje swoje cykle, mierze temperaturę (w zeszlym cyklu owulacje potwierdzoną monitoringiem mialam w 16dc), mam problem ze śluzem (jest go mało, ciężko go zaobserwować). Moim zdaniem sluz plodny mam 1moze 2dni ok12dc a potem sluz zmienia sie na kremowy i taki lepki i dopiero wtedy mam owulacje. Czy to w ogole mozliwe? W tym cyklu stosuję wiesiołek, jest lepiej ale sluz dalej swoje a organizm swoje..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • golonat Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest możliwe :). Gdyby nasze organizmy działały wszystkie tak samo, jak w zegareczku, to byśmy zachodziły w ciążę każda tak samo, w tym samym dniu cyklu i w ogóle ;). Ale jak jest u Ciebie, dowiesz się tylko przy monitoringu. W poprzednim cyklu, tym z monitoringiem, jaki miałaś śluz, tak jak teraz?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golonat dzieki za odzew. Bylam dzis u gina, dzis 13dc a nie bylo dominujacego pecherzyka za to byl plyn w zatoce douglasa wiec wychodzi na to,ze wyjątkowo w tym cyklu mialam (jesli rzecxywiscie wystąpila) a to znaczy ze w cyklu sluz mnie po prostu zaskoczyl wczesniej.. i owu chyba tez.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - ja zawsze w owulacyjnych cyklach obserwuje ostatni płodny śluz około 2 dni przed owulacją

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 Ja mam bardzo podobnie do Ciebie...śluz płodny mam kilka dni wcześniej niż skok temperatury i też z tym śluzem u mnie marnie :-/ Ja niestety nie mam możliwości zrobienia monitoringu :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • malinovapat Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! :*

Ja śluz płodny mam od 10dc.. od tego dnia robiłam testy owulacyjne. W 14-15 dc wychodziła bardzo blada kreska. Z temperaturą też licho :(

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Czy mogę prosić o szybki instruktaż śluzu płodne?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • arienka831 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz płodny zaczyna się gdy po okresie są mokre majtki/wkładka, przynajmniej ja tak mam. Nie jest biały ani żółty/kremowy, potem rozciąga się między palcami, taki glutek, potem jest bardziej rozrzedzony jak ślina, kurze białko.

6b8de5573dda61a0b1f4524c69bdf4a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie śluz płodny nigdy nie szedł w parze ze wzrostem temperatury. Jak był wzrost to wg mnie sluz był lepki albo w ogóle żaden. Natomiast ja nigdy nie doswiadczyłam sluzu typowo jak białko kurze tylko maksymalnie wodnisty

Ika83 lubi tę wiadomość

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co patrzec na sluz..powiem.wam z wlasnego doswiadczenia... pol roku temu odstawilam anty... od tamtej pory zero sluzu plodnego... ani dudu... tylko gesty bialy... do tego pozna owulacja w 18 dc . Dzisiaj jestem w 5 tyg 6 dniu ciazy..wczoraj uslyszalam bicie serduszka :)

Esperanza Mia lubi tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • zielonejabłuszko Nowa

Wysłany: 25 maja 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! jestem tu nowa, także proszę o wyrozumiałość :) Mam nadzieję, że podpowiecie mi co z moją owulacją bo trochę zgłupiałam... zacznę od początku: moje cykle trwają 28-29 dni, miesiączka trwa 7. Ostatni raz miałam ją 9 maja, standardowo skończyła się po tygodniu :) według kalendarza owulacja powinna wystąpić 23 maja (do zbliżeń dochodziło w każdy dzień płodny). I teraz najbardziej zawiłe...
    20 maja zaczęłam odczuwać lekkie ćmienie w podbrzuszu i zauważyłam zmianę w śluzie- było go co prawda mało, ale był gęsty, ciągnący, lepki.
    Kolejnego dnia nadal ćmienie w podbrzuszu, ale delikatne w okolicach lewego jajnika. 22 maja (dzień przed teoretyczną owulacją) nie odnotowałam żadnych objawów.
    Natomiast 23 maj (teoretycznie dzień owulacji) czułam takie ćmienie w brzuchu jak przed okresem, w pewnym momencie było to na tyle bolesne, że miałam wrażenie, że zaraz dostanę okres :P trwało to jakiś czas, ale później przeszło. Przez te wszystkie dni nie zwróciłam jakoś większej uwago na śluz (chyba nie było go aż tak dużo, nie wiem, jakoś wyszło mi z głowy, żeby szczególnie zwrócić na niego uwagę, ale raczej nie było go za dużo, mam wręcz wrażenie, że w ogóle nie widziałam typowego płodnego śluzu).
    Dzień po teoretycznej owulacji zero objawów.
    Natomiast dzisiaj, 25 maj, dwa dni po owulacji odczuwam kłucie w prawym jajniku i zauważyłam śluz ciągnący, przeźroczysty (ciut kremowego), dużo. W sumie to tak idealnego śluzu chyba nigdy u siebie nie widziałam.
    I dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno do owulacji doszło 3 dni temu czy nie jest to dzisiaj. Zaczęłam się zastanawiać czy ćmienie w podbrzuszu mogłoby oznaczać owulke czy jednak bardziej prawdopodobne jest to późne kłucie w jajniku. Masakra :P
    Proszę, podpowiedzcie mi, pewnie jesteście bardziej doświadczone w tych sprawach, a ja po dzisiejszym dniu mam taki mętlik w głowie, że już w sumie nic nie wiem.
    Przepraszam za chaos :* Pozdrawiam!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ