X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Śluz płodny, temperatura, owulacja... coś tu chyba nie gra!
Odpowiedz

Śluz płodny, temperatura, owulacja... coś tu chyba nie gra!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może wy wiecie, bo z moim ginekologiem nie mogę takich tematów poruszać, bo on nie uznaje mierzenia temperatury. Wiadomo, że podczas dni płodnych zmienia się śluz, a po owulacji rośnie temperatura. Ale co jeśli pojawia się śluz płodny, a owulacja zaznaczana jest aż 8 dni później, kiedy już go nie ma? Na przykładzie mojego ostatniego cyklu: śluz płodny od 11 dnia cyklu, owulacja dopiero w 19 dniu cyku (już nie miałam śluzu płodnego) i faza lutealna 9 dni... Zazwyczaj trwa 10-11. Wiem, że to na pograniczu. Wstawiłabym wykres, ale nie ogarniam jak to zrobić ;) Czy możliwe jest jakieś zaburzenie?

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdź na swój wykres i od nim masz "udostępnij wykres" kliknij to i wybierz zakładkę wykresy na tablicy - zaznacz że chcesz udostępnić.

• Ania.S Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile trwa u Ciebie faza folikularna? Bo lutealna wydaje się być faktycznie za krótka. Czy mierzysz temperaturę podczas okresu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ