Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Śluz podczas owulacji
Odpowiedz

Śluz podczas owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wspolzyciu zawsze na drugi dzień mam bardziej wodnisty sluz i tak też ma większość, można go pomylić z śluzem płodnym. Taki sluz po wspolzyciu wydostaje się szybciej z pochwy i jest bardzo widoczny na papierze toaletowym, nie ciągnie się chociaż bywa dość gesty i jest moim zdaniem bardziej mętny. U mnie juz zanika po południu lub na wieczor. Sluz płodny masz kiedy naprawde odczuwasz mokrość w pochwie przez cały dzień, za kilka dni pojawią się sluz rozciągliwy,
    ja go obserwuje juz w ciągu dnia kiedy robie siku i on wydastaje się z pochwy i ciągnie jak białko jajka, ale czasami nie wydostaje się, gdy jest go mniej i wtedy wieczorami sprawdzam palcem sluz w pochwie i ten rozciągliwy nie rozrywa się kiedy go przekładasz sobie miedzy palcami. Poczytaj sobie artykuł o tym, jest dostępny tu w ovufriend. Jak poobserwujesz kilka cykli to zauważysz szybką różnice i nauczysz się tego, chociaż życzę Ci udanego juz pierwszego cyklu.😊

Natt lubi tę wiadomość

• Natt Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna wrote:
    Po wspolzyciu zawsze na drugi dzień mam bardziej wodnisty sluz i tak też ma większość, można go pomylić z śluzem płodnym. Taki sluz po wspolzyciu wydostaje się szybciej z pochwy i jest bardzo widoczny na papierze toaletowym, nie ciągnie się chociaż bywa dość gesty i jest moim zdaniem bardziej mętny. U mnie juz zanika po południu lub na wieczor. Sluz płodny masz kiedy naprawde odczuwasz mokrość w pochwie przez cały dzień, za kilka dni pojawią się sluz rozciągliwy,
    ja go obserwuje juz w ciągu dnia kiedy robie siku i on wydastaje się z pochwy i ciągnie jak białko jajka, ale czasami nie wydostaje się, gdy jest go mniej i wtedy wieczorami sprawdzam palcem sluz w pochwie i ten rozciągliwy nie rozrywa się kiedy go przekładasz sobie miedzy palcami. Poczytaj sobie artykuł o tym, jest dostępny tu w ovufriend. Jak poobserwujesz kilka cykli to zauważysz szybką różnice i nauczysz się tego, chociaż życzę Ci udanego juz pierwszego cyklu.😊

Śluz jak białko jajka zaobserwowałam tylko jednego dnia i było go bardzo dużo, tego akurat się nie da z niczym pomylić. Śluz wodnisty utrzymywał się cały dzień, wieczorem jakby więcej bo aż miałam mokra bieliznę.

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniach plodnych to jest ciężko odróżnić sluz płodny od sluzu po stosunku. Jeżeli są to dni 5 przed owu i 3 po owu to trzeba je traktować z góry jako płodne czy się uda stwierdzić czy wodnisty czy nie. Sluz niepłodny to wtedy kiedy jest sucho, czysta bielizna lub bielizna zabrudzona, ale sluz jest białawy lub żółtawy. Jeżeli czułas przez cały dzień mokrość to obstawilabym, że był to płodny sluz, ten po stosunku raczej nie utrzymywałby się cały dzień. No, ale każda kobieta jest inna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ