Śluz przy Luteinie .
-
Hejka no muszę się zapytać Was, co sądzicie na temat śluzu przy braniu luteiny ? Tzn chodzi mi o to, przykładem posłużę ja, że nie jestem pewna, czy to jest śluz, czy pozostałości tabletki. Przepraszam za wyrażenie, ale jestem cały czas mokra i nie wiem, czy to podpisać pod śluz biały, kremowy, czy nie brać tego pod uwagę, bo przyczyną może być pozostałość tabletki z nocy ? Jeśli któraś z Was miała podobnie, to piszcie, bo już sama nie wiem, co mam o tym wszystkim sądzić .
-
Nie używałam luteiny dopochwowej, ale
po pierwsze bierzesz luteinę już po skoku, czyli w fazie bezwzględnie niepłodnej, nie musisz się więc już przejmować śluzem,
po drugie tak sobie gdybam że można badać śluz przy samej szyjce, nie powinien być wtedy zakłócony,
ALE, jesteś już w fazie lutealnej więc po co Ci badanie śluzu -
nick nieaktualny
-
Dafne, ja też podczas brania luteiny mam mega dużo wodnistego czegoś . W poniedziałek idę zbadać prolaktynę i zastanawiam się również nad witaminą D. Ostatnio dosyć głośno się mówi o tym, że jej niedobór może wpływać m.in. na problemy z zajściem w ciążę. Sama jestem ciekawa jak to faktycznie jest z tą wit. D.
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:A ja biorę luteinę już 4 dzień i pojawił się u mnie śluz wysoce płodny czy to normalne czy któraś tak miała?
a jest rozciągliwy i przezroczysty czy kremowy? ja w fazie lutealnej mam śluz strasznie rozciągliwy, jak kurze białko ale jest kremowy więc niepłodny.02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
Dafne wrote:no właśnie ja mam niedobór witaminy D < D 25 OH > i zastanawiałam się, czy to wpływa na problemy z zajściem ... hmm ....
no i właśnie jestem mega ciekawa ...
kochana jak masz niedobór wit. D3 to wystarczy, że lekarz przepisze Ci receptę na lek z D3 bo suplementów nie radzę brać. ale niedobór może wpływać na płodność, a jak tam u Ciebie wygląda z tarczycą, bo D3 często brakuje jak z nią są problemy.
a tak z ciekawości to dlaczego bierzesz luteinę? masz niedobór progesteronu czy na wyrównanie cykli bierzesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:30
02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
nick nieaktualny
-