X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

śluz wodnisty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę podpowiedzcie coś.... Nie obserwuję u siebie w ogóle śluzu rozciągliwego. Jedynie wodnisty. Czy przy śluzie jedynie wodnistym jest szansa na ciążę? Biorę wiesiołek, piję siemię lniane, ocet jabłkowy, staram się pić sporo wody i nic :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz wodnisty również zaliczany jest do śluzu płodnego także oczywiście jest szansa na zajście w ciążę :-)

zem3wn15az3szllg.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka dziękuję, troszkę mnie uspokoiłaś :) Mimo wszystko wolałabym mieć ten rozciągliwy i nie wiem co jeszcze mogę zrobic, by poprawić jakość śluzu...

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz rozciągliwy jest oczywiście najlepszej jakości ale widziałam na różnych wykresach zakończonych ciąża, że często nie było tego śluzu a się udawało :-) także trzymam kciuki :-) ja zresztą też w okolicach owulacji nie miałam śluzu rozciągliwego.

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak bylo, jak Linka05 pisze.. mialam przewaznie wodnisty sluz i zaciazylam, nistety zakonczylo sie poronieniem :/

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, zawsze był rozciągliwy, a w szczęśliwym cyklu tylko wodnisty... także nie martw się, najważniejsze, żeby był przezroczysty :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie przeczytałam coś bardzo ciekawego:) Cytuję:
    "Poprzez poprawę uwodnienia całego organizmu dochodzi również do wzrostu zawartości wody w wydzielinach ustrojowych, w tym także w śluzie szyjki macicy, a jak wiemy im bardziej wodnisty i rozrzedzony śluz, tym łatwiejsza penetracja plemników. Z tego względu kobieta, która planuje zajść w ciążę powinna w pierwszej fazie cyklu, a zwłaszcza przed owulacją wypijać większe ilości wody, mniej więcej 2 litry na dobę."

czyli mówiąc w skrócie wodnisty śluz wcale nie jest taki zły:)

podaje link do całego artykułu: http://parenting.pl/portal/metody-ulatwiajace-poczecie

pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia:)

Linka05 lubi tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie - w innej aplikacji której używam jest informacja, że najbardziej płodny jest śluz wodnisty - bo im bliżej owulacji, tym bardziej wodnisty śluz po to aby plemnikom ułatwić zadanie; czop który zakleja szyjkę w niepłodnym okresie coraz bardziej się rozrzedza aż staje się wodnisty (czyli nałatwiej przenikalny dla plemników).

• madziarekr Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy ze śluzem więc w tym cyklu stosowałam po raz pierwszy Conceive Plus. Zobaczymy czy pomoże w zapłodnieniu, na pewno pomaga w nawilżeniu podczas stosunku.

51ca7e7c39360395d8ebaa695a9d8f14.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ