Stała temperatura hmm
-
Bo używasz zwykłego termometru za pewne, a nie owulacyjnego.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
I masz cały czas taką samą temperaturę? To rzeczywiście dziwne.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Paulciaa__ wrote:Ja mierze termometrem elektrycznym z rossmana za 10zl. Daje pomiary do dwoch miejsc po przecinku. Radze zmienic termometr.Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Kupilas taki termometr w Rossmanie? Ha,ha, a ja niemądra biegałam po wszystkich aptekach w okolicy i nie znalazłam Dzieki za informacje [/QUOT
spoko nie ma sprawy. A jest na serio dobry i w przystepnej cenieNikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤ -
Najlepiej jest mierzyć termometrem elektronicznym z dwoma cyframi po przecinku np.Microlife ( rekomendowany przez NPR).Termometr elektroniczny jest bardziej dokładny, pokaże wyraźnie skok,spadek temp np.o 0,02, 0,2 tak ważne przy np owulacji czy zagnieżdżaniu.Ważne aby wybrać jedną metodę pomiaru np.vaginal i mierzyć codziennie w tym samym miejscu po przespaniu ( min.3 h ) spokojnej nocy,bez wstawania.Termometr położyć sobie blisko pod tzw ręką i zaraz po przebudzeniu zmierzyć temperaturę.PowodzeniaBasiaa1
-
Sirin ja robię wszystko jak napisałaś i 3 dzień z rzędu identyczna temperatura... dziwne jakieś ale zaczynam dopiero od tego cyklu więc poczekam jeszcze. Zobaczymy co się będzie działo w okolicy owulacji. Jak dalej nie bedzie wahań to wywalam termometr i inwestuje w nowy!
-
Hey dziewczyny,
mam termometr owulacyjny, którym dokonuje pomiaru zawsze prawie o tej samej godzinie i oczywiście w tym samym miejscu. Dla sprawdzenia pomiarów dokonuje 3 pomiarów jeden po drugim. No i słuchajcie wychodzą mi zawsze 3 różne temperatury np 35.90; 36.12; 36.16 Pomiary wykonywane w odstępie kilkudziesięciu sekund. Też macie takie rozbieżności?? -
Ja się zastanawiam nad prolaktyną -dziewczyny, które mają stałe temperatury: badałyście prolaktynę?
Zaczynam mieć podejrzenia że w moim przypadku ma to jakiś związek... -
Lunaris wrote:Ja się zastanawiam nad prolaktyną -dziewczyny, które mają stałe temperatury: badałyście prolaktynę?
Zaczynam mieć podejrzenia że w moim przypadku ma to jakiś związek...
za wysoka prolaktyna blokuje ovu, a za temperaturę odpowiedzialny jest progesteron.Lunaris lubi tę wiadomość
-