X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Szyjka macicy raz wysoko raz nisko - szybka zmiana położenia szyjki
Odpowiedz

Szyjka macicy raz wysoko raz nisko - szybka zmiana położenia szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Leniu Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że szyjka macicy może zmieniać swoją pozycję w trakcie dnia, poleca się ją badać o tej samej godzinie, najlepiej po południu. Oczywiście zrobiłam inaczej ;) Zbadałam szyjkę rano, po wstaniu z łóżka, była twarda zamknięta i naprawdę nisko - niedowierzałam i musiałam zbadać jeszcze raz. Po pół godzinie była wysoko, twarda, zamknięta... Moje pytanie: z czego wynika taka szybka zmiana długości szyjki? Czy to się często/standardowo zdarza? Czy może to być objawem np. tyłozgięcia (moja szyjka często jest skierowana w bok, do brzucha - czy to tyłozgięcie, lekarz nigdy o tym nie wspominał)?

• martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam często. Widać lubi się przemieszczać. Inna po wyproznieniu, inna po wstaniu, po lezeniu itd. Ja sprawdzam wieczorem przed pójściem spać

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka zmienia swoją pozycje kiedy my ja zmieniamy ale nie tylko-także podczas dnia się zmienia ;) dlatego nie warto sprawdzać zaraz po wstaniu czy leżeniu tylko jeśli badamy ją z rana to lepiej chociaż pół godzinki wcześniej przyjąć pozycje pionowa :D sprawdzone na mnie-zaraz po wstaniu ciężko mi bylo ja znaleźć a pół godziny później była bardziej dostępna do badania i nie chowała sie jakby do tyłu ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MakoMary86 Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powinno się ją sprawdzać mniej więcej o stałej porze. Choć ja osobiście to umiem rozpoznać tylko jak jest wysoko, miękka i otwarta.

12.09.2016 Łucja 💔 31 tc - nowotwór, stan przedrzucawkowy, cukrzyca
    12.03.2018 Marcel 💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ