Szyjka macicy raz wysoko raz nisko - szybka zmiana położenia szyjki
-
Wiem, że szyjka macicy może zmieniać swoją pozycję w trakcie dnia, poleca się ją badać o tej samej godzinie, najlepiej po południu. Oczywiście zrobiłam inaczej Zbadałam szyjkę rano, po wstaniu z łóżka, była twarda zamknięta i naprawdę nisko - niedowierzałam i musiałam zbadać jeszcze raz. Po pół godzinie była wysoko, twarda, zamknięta... Moje pytanie: z czego wynika taka szybka zmiana długości szyjki? Czy to się często/standardowo zdarza? Czy może to być objawem np. tyłozgięcia (moja szyjka często jest skierowana w bok, do brzucha - czy to tyłozgięcie, lekarz nigdy o tym nie wspominał)?
-
Szyjka zmienia swoją pozycje kiedy my ja zmieniamy ale nie tylko-także podczas dnia się zmienia dlatego nie warto sprawdzać zaraz po wstaniu czy leżeniu tylko jeśli badamy ją z rana to lepiej chociaż pół godzinki wcześniej przyjąć pozycje pionowa sprawdzone na mnie-zaraz po wstaniu ciężko mi bylo ja znaleźć a pół godziny później była bardziej dostępna do badania i nie chowała sie jakby do tyłuhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -