SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Szyjka macicy raz wysoko raz nisko - szybka zmiana położenia szyjki
Odpowiedz

Szyjka macicy raz wysoko raz nisko - szybka zmiana położenia szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Leniu Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że szyjka macicy może zmieniać swoją pozycję w trakcie dnia, poleca się ją badać o tej samej godzinie, najlepiej po południu. Oczywiście zrobiłam inaczej ;) Zbadałam szyjkę rano, po wstaniu z łóżka, była twarda zamknięta i naprawdę nisko - niedowierzałam i musiałam zbadać jeszcze raz. Po pół godzinie była wysoko, twarda, zamknięta... Moje pytanie: z czego wynika taka szybka zmiana długości szyjki? Czy to się często/standardowo zdarza? Czy może to być objawem np. tyłozgięcia (moja szyjka często jest skierowana w bok, do brzucha - czy to tyłozgięcie, lekarz nigdy o tym nie wspominał)?

• martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam często. Widać lubi się przemieszczać. Inna po wyproznieniu, inna po wstaniu, po lezeniu itd. Ja sprawdzam wieczorem przed pójściem spać

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka zmienia swoją pozycje kiedy my ja zmieniamy ale nie tylko-także podczas dnia się zmienia ;) dlatego nie warto sprawdzać zaraz po wstaniu czy leżeniu tylko jeśli badamy ją z rana to lepiej chociaż pół godzinki wcześniej przyjąć pozycje pionowa :D sprawdzone na mnie-zaraz po wstaniu ciężko mi bylo ja znaleźć a pół godziny później była bardziej dostępna do badania i nie chowała sie jakby do tyłu ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MakoMary86 Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powinno się ją sprawdzać mniej więcej o stałej porze. Choć ja osobiście to umiem rozpoznać tylko jak jest wysoko, miękka i otwarta.

12.09.2016 Łucja 💔 31 tc - nowotwór, stan przedrzucawkowy, cukrzyca
    12.03.2018 Marcel 💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ