Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Tarczyca i prolaktyna wyniki proszę o pomoc
Odpowiedz

Tarczyca i prolaktyna wyniki proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aaaniaaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny pomożecie mi zweryfikować wyniki badań.
    Do lekarza moge napisać dopiero po wekedzie jeśli chodzi o wyniki a jednak już nie daja mi spokoju.

Tarczyca : Tsh 2.5 (norma 0.36-4.80) ft3 : 3.0 ( norma do 3.91) ft4 0.92 ( norma do 1.42) ATPO 0.28 (norma mniej niż 5.62) ATG 0.82 ( norma do 4.21).
    PROLAKTYKA 62.80 (norma 26.50).

Prolaktyna tragedia. Stad też moje pytanie. Czy ona ma duży wpływ na owulacji? czy np. Jeżeli owulacje mam mimo stymulowania ale wszystko ładnie rośnie i pęka to czy ma wpływ na zapłodnienie?

I pytanie odnośnie tarczycy czy cos jednak może tutaj nie grać? Niby wszystko w normie ale wiem ze różnie można wyniki interpretować.

• Vilka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:57

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ