temperatura a choroba
-
hej co sadzicie na temat mojego wykresu????jestem chora i wydaje mi sie ze przez chorobe mam rano nizsza temperature niz zazwyczaj po owulacji chodz owu mi wyznaczyl owulke cos bardzo szybko bo ostatnio byla w 29 dc a teraz tak szybko a zadnych objawow praktycznie dni plodnych owulki brak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmmmm po pierwsze nigdy nie porównuj co do joty swoich wykresów, z jednej prostej przyczyny każdy cykl jest inny, nawet u tej samej osoby, jeśli obserwujesz się jakiś czas powinnaś to zauważyć, jeśli nie to za jakiś czas sama zobaczysz o co chodzi ;)Tak więc temperatury mogą się różnić, czas występowania owulacji w różnych cyklach tak samo może się różnić. W poprzednim cyklu miałaś dość krótka fazę lutealną, niby w normie, ale lepiej by było aby była nieco dłuższa... Co poza tym? Na temperaturę może mieć wpływ przyjmowanie leków przeciwbólowych lub przeciwgorączkowych w końcu takie ich zadanie- obniżyć temperaturę. Ale na pewno nie sugeruj się poprzednim cyklem...
-
macadamia wrote:Hmmmm po pierwsze nigdy nie porównuj co do joty swoich wykresów, z jednej prostej przyczyny każdy cykl jest inny, nawet u tej samej osoby, jeśli obserwujesz się jakiś czas powinnaś to zauważyć, jeśli nie to za jakiś czas sama zobaczysz o co chodzi ;)Tak więc temperatury mogą się różnić, czas występowania owulacji w różnych cyklach tak samo może się różnić. W poprzednim cyklu miałaś dość krótka fazę lutealną, niby w normie, ale lepiej by było aby była nieco dłuższa... Co poza tym? Na temperaturę może mieć wpływ przyjmowanie leków przeciwbólowych lub przeciwgorączkowych w końcu takie ich zadanie- obniżyć temperaturę. Ale na pewno nie sugeruj się poprzednim cyklem...
co do tego wykresu przeciwgoraczkowych nie biore wczoraj specialnie nic nie bralam zeby zobaczyc rano temp ale tez byla niska a dzien wczesniej wiecorem 37,15 ale to pewnie przez chorobe a moze bedzie jak w poprzednim cyklu ze organizm probowal miec owulke nie udalo sie i bedzie potem....bo np dzis bardzo ladny szklisty wodnisty sluz i duuuzzzo go bylo na papierze a wczoraj bardzo slisko mokro podczas zblizenia a tak po owulce raczej nie ma wiec moim zdaniem owulka dopiero przedemna cos mi sie tak wydaje
-
nick nieaktualnyTak na prawdę, aby mieć jakieś solidne podstawy do dyskusji o prawidłowościach cykli trzeba się troszkę obserwować i tak obserwacja minimum 6 cykli daje jakieś podstawy do określenia co jest prawidłowe a co od normy odbiega... Jak poznasz swój organizm to wszystko będzie prostsze Długo prowadzisz obserwacje cyklu? Na moje oko owulacja juz była, no chyba że będziesz mieć podwójną owulkę co zdarza się rzadko, ale jednak sie zdarza
-
nick nieaktualnyJeszcze jedno jeśli zażywasz syropy wykrztuśne one rozrzedzają wydzieliny, także mogą rozrzedzać śluz stąd odczucie śluzu płodnego może występować... Natomiast z tego co się orientuję większość leków przeciwgrypowych i stosowanych przy przeziębieniu ma w składzie jednak jakiś środek przeciwgorączkowy jak np paracetamol... Ale lekarzem ani farmaceutą nie jestem...
-
macadamia wrote:Jeszcze jedno jeśli zażywasz syropy wykrztuśne one rozrzedzają wydzieliny, także mogą rozrzedzać śluz stąd odczucie śluzu płodnego może występować... Natomiast z tego co się orientuję większość leków przeciwgrypowych i stosowanych przy przeziębieniu ma w składzie jednak jakiś środek przeciwgorączkowy jak np paracetamol... Ale lekarzem ani farmaceutą nie jestem...
obserwuje sie 3 cykl moze faktycznie to przez syropy dzieki bede obserwowac sie do konca cyklu to sie przekonam w piatek mam wizyte u gin to zobacze co powie dzieki
-
nick nieaktualny
-