Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów temperatura na wykresie a przeziebienie
Odpowiedz

temperatura na wykresie a przeziebienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,nie znalazlam nigdzie takiego tematu ( jesli przeoczylam to przepraszam..) Mianowicie mam pytanie co do temperatury na wykresie... od ponad tygodnia jestem przeziebiona...katar, kaszel,bol gardla itp..moja tepemperatura utrzymuje sie na 37,0 37,1 jak narazie..moze byc ona taka wysoka z powodu przeziebienia, a owulacja mogla wcale nie miec miejsca ?
    Jak to jest ? Pod pacha jest 36,5 z gory dziekuje za odpowiedz =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pacha nie warto mierzyc jesli chcesz prowadzic wykres;) ja niestety tez bylam przeziebiona prawdopodobnie gdy miala byc owulacja i skoku niestety nie bylo:/ czyli cykl bezowulacyjny. A Ty sie lecz bierz leki a temp zaznaczaj zeby ignorowalo dopoki sie nie wyleczysz:)

vanessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pacha mierzylam tylko raz w ciagu dnia zeby sprawdzic czy mam goraczke..U mnie skok byl,tylko nie wiem czy nie tylko z tego powodu ze jestem przeziebiona

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety póki się nie wyleczysz to Twoje temperatury będą nieważne i powinnaś je oznaczyć jako takie. Może się zdarzyć, ze w tym cyklu trudno będzie wyznaczyć owu na podstawie tempki. Obserwuj inne objawy.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz pod uwage temp podczas choroby, przeziębienia itp. U mnie nie było widac skoku po nieprzespanych nocach - ze stresu nie mogłam spac i podejrzewałam że bedę miała cykl bezowulacyjny. Jednak później temp sie podniosła. Obserwuj sluz ewentualnie szyjkę, obserwację temp sobie odpuść.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ