temperatura w dwóch ciążach
-
Dziewczyny, zastanawiam sie nad jedną rzeczą, czy temperatura mierzona w pierwszej i drugiej ciąży są podobne (utrzymujące sie na podobnym poziomie). Przy pierwszej ciąży miałam temp 37,1 rano, teraz w II fazie nie jest wyższa niż 36,8. Zastanawiam sie, czy to dla mnie jakas miarodajna informacja, ze nie jestem w ciąży? czy temp w drugiej może kompletnie różnic sie i wynosic np max 36,8?
-
> Zastanawiam sie, czy to dla mnie jakas miarodajna informacja, ze nie jestem w ciąży?
Na pewno nie. Mi się po porodzie zupełnie pozmieniał cykl, resztą nie potrzebna do tego ciąża, żeby cykle u kobiety się zmieniały. W końcu hormony są bardzo podatne na różne czynniki zewnętrze i wewnętrzne, wystarczy stres i już cykl ci się przestawia. Więc temperatura na pewno nie będzie taka sama zawsze i nie będzie się zawsze tak samo zachowywać. Na pewno nie jest to miarodajna informacja o ciąży. Bo zresztą tu nie o jej wysokość chodzi, tylko o różnicę jej wartości przed owulacją i po. Tak jak już wieeeele razy pisałam - nie da się z temperatury wyczytać, czy jest ciąża czy nie, bo nie taki też jest sens jej obserwowania. -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH