X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Termometr:)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. Pewnie pomyślicie że to dziecinne ale możecie mi powiedzieć czy w trakcie cyklu można zmienić termometr? Pozdrawiam

• freya Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego dziecinne :) Mówią, że w środku cyklu lepiej nie zmieniać termometru, mogą wyjść różne pomiary, a to zaburzy wykres. Poczekaj do następnego cyklu albo mierz dwoma i sprawdź czy pomiary się różnią :)

kassienka, weronika86 lubią tę wiadomość

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:) Wydało mi się dziecinne dlatego że kobieta powinna wiedzieć o tym jeśli stara się o dziecko:) Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, jaki jest lepszy: rteciowy czy elektroniczny? Na razie uzywam rteciowego, ale ten elektroniczny na pewno jest wygodniejszy:)

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pani gin zdecydowanie polecała rtęciowy, ja takiego używam od 2 m-cy i tylko raz udało mi się zasnąć z nim między nogami :) także trzeba uważać

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jaki sposob mierzycie temp. Aniiulka pisze ze 'miedzy nogami' hihihi. Ja czytalam ze tak wlasnie mozna, pod jezykiem ale i pod pacha najnormalniej tez. Wazne tylko zeby wybrac jeden sposob. Co Wy o tym myslicie?

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    między nogami w sensie vaginalnie :)

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do srodeczka :D dopochwowo :D

zpbndf9hsafopz9u.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo rtęciowy i dopochwowo :P

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ustach :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny... bo ja chcę zmienić sposób mierzenia na dopochwowy, właśnie dziś zaczęłam nowy cykl, i tak sie skłąda że rano zmierzyłam tempkę "starą" metodą, jak wstałam i poszłam do łazienki okazało się że @ mnie nawiedziła. Nie zmierzyłam już drugi raz, od jutra mogę zacząć mierzyć na dole a tej dzisiejszej nie brać pod uwagę? I jeszcze jedno pytanie, może głupie ale...: jak głęboko mam umieścić ten termometr?

misia00 lubi tę wiadomość

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A dziewczyny... bo ja chcę zmienić sposób mierzenia na dopochwowy, właśnie dziś zaczęłam nowy cykl, i tak sie skłąda że rano zmierzyłam tempkę "starą" metodą, jak wstałam i poszłam do łazienki okazało się że @ mnie nawiedziła. Nie zmierzyłam już drugi raz, od jutra mogę zacząć mierzyć na dole a tej dzisiejszej nie brać pod uwagę? I jeszcze jedno pytanie, może głupie ale...: jak głęboko mam umieścić ten termometr?

Kochana zrob dokladnie tak jak napisalas,od jutra zacznij mierzenie miedzy nozkami,a dzisiejsza tempke zaznacz jako ignorowana,jesli chodzi o drugie pytanie to oczywiscie nie wolno pchac na sile i za gleboko,mniej wiecej do polowy termometra,ja przynajmniej tak mierze i jest ok :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:53

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr elektroniczny, który rysuje od razu wykresik, po zmierzeniu temperatury włącza się sygnał dźwiękowy. Fajnie, bo można sobie ustawić timer, który codziennie o tej samej porze będzie nam przypominał o zmierzeniu temperatury, a dźwięk jest tak piskliwy, że nie ma zmiłuj .:)

tyger lubi tę wiadomość

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez musialam zmienic w trakcie cyklu ( na poczatku) bo moj 5-letni synus zainteresowal sie moim rteciowym termometrem lezacym kolo lozka. wlozyl go do buzi. Dobrze ze go wczesniej umylam i polozylam znow kolo lozka. Jak go zobaczylam z tym w buzi to krzyknelam NIE i wtedy reakcja byla natychmiastowa. Termometr na podlodze. Na szybko kupilam to co mieli w pobliskiej aptece- elektroniczny. Jestem bardzo zadowolona bo mierzy temp bardzo szybko i sygnalizuje dzwiekiem koniec. ale to jedyny plus. Nie jestem pewna czy nie powinnam go wkladac glebiej a do tego moj elektroniczny sie nie nadaje. Nie wiem czy nie wroce do tradycyjnego rteciowego.
    Mam tez pytanie: Jak dlugo trzeba trzymac rteciowy zeby uzyskac odpowiednia temp.?

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miezrę rtęciowym i trzymam go 5 minut, gdzieś wyczytałam, ze mozna 10, ale zdecydowanie w większości wiadomości o mierzeniu temperatury podane jest 5 minut jako czas wystarczający. Nastawiam budzik, włączam 5-cio minutową drzemkę i drzemię z termometrem:)

• C Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po upadku rtęciowego zmieniałam na elektroniczny z tym że zastanawia mnie czy trzymać do momentu dzwiękowego czy przedłóżyc bo wtedy temp.rosnie.Jak Wy dziewczyny mierzycie?Tylko do dzwięku?

Bunia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:53

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja was teraz zaszokuje bo ja mierze w tylku :) hahaha zawsze jak mierzylam w pochwie to odczyty byly rozno, zalezy jak gleboko wlozylam czy nawet w innej pozycji...w tylku jakbym nie wlozyla zawsze pokazuje tak samo :) ahahaha

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ