Termometr:)
-
nick nieaktualny
-
Dlaczego dziecinne Mówią, że w środku cyklu lepiej nie zmieniać termometru, mogą wyjść różne pomiary, a to zaburzy wykres. Poczekaj do następnego cyklu albo mierz dwoma i sprawdź czy pomiary się różnią
kassienka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA dziewczyny... bo ja chcę zmienić sposób mierzenia na dopochwowy, właśnie dziś zaczęłam nowy cykl, i tak sie skłąda że rano zmierzyłam tempkę "starą" metodą, jak wstałam i poszłam do łazienki okazało się że @ mnie nawiedziła. Nie zmierzyłam już drugi raz, od jutra mogę zacząć mierzyć na dole a tej dzisiejszej nie brać pod uwagę? I jeszcze jedno pytanie, może głupie ale...: jak głęboko mam umieścić ten termometr?
misia00 lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:A dziewczyny... bo ja chcę zmienić sposób mierzenia na dopochwowy, właśnie dziś zaczęłam nowy cykl, i tak sie skłąda że rano zmierzyłam tempkę "starą" metodą, jak wstałam i poszłam do łazienki okazało się że @ mnie nawiedziła. Nie zmierzyłam już drugi raz, od jutra mogę zacząć mierzyć na dole a tej dzisiejszej nie brać pod uwagę? I jeszcze jedno pytanie, może głupie ale...: jak głęboko mam umieścić ten termometr?
Kochana zrob dokladnie tak jak napisalas,od jutra zacznij mierzenie miedzy nozkami,a dzisiejsza tempke zaznacz jako ignorowana,jesli chodzi o drugie pytanie to oczywiscie nie wolno pchac na sile i za gleboko,mniej wiecej do polowy termometra,ja przynajmniej tak mierze i jest ok
-
nick nieaktualny
-
Ja mam termometr elektroniczny, który rysuje od razu wykresik, po zmierzeniu temperatury włącza się sygnał dźwiękowy. Fajnie, bo można sobie ustawić timer, który codziennie o tej samej porze będzie nam przypominał o zmierzeniu temperatury, a dźwięk jest tak piskliwy, że nie ma zmiłuj .
tyger lubi tę wiadomość
-
Ja rowniez musialam zmienic w trakcie cyklu ( na poczatku) bo moj 5-letni synus zainteresowal sie moim rteciowym termometrem lezacym kolo lozka. wlozyl go do buzi. Dobrze ze go wczesniej umylam i polozylam znow kolo lozka. Jak go zobaczylam z tym w buzi to krzyknelam NIE i wtedy reakcja byla natychmiastowa. Termometr na podlodze. Na szybko kupilam to co mieli w pobliskiej aptece- elektroniczny. Jestem bardzo zadowolona bo mierzy temp bardzo szybko i sygnalizuje dzwiekiem koniec. ale to jedyny plus. Nie jestem pewna czy nie powinnam go wkladac glebiej a do tego moj elektroniczny sie nie nadaje. Nie wiem czy nie wroce do tradycyjnego rteciowego.
Mam tez pytanie: Jak dlugo trzeba trzymac rteciowy zeby uzyskac odpowiednia temp.? -
nick nieaktualnyJa miezrę rtęciowym i trzymam go 5 minut, gdzieś wyczytałam, ze mozna 10, ale zdecydowanie w większości wiadomości o mierzeniu temperatury podane jest 5 minut jako czas wystarczający. Nastawiam budzik, włączam 5-cio minutową drzemkę i drzemię z termometrem:)
-
nick nieaktualny
-