Testy owu a wspolzycie
-
Ok.
Test wczoraj byl niby pozytywny (takoe same kreseczki)ale dzis jest juz napewno pozytyw(testowa ciemniejsza)...
Partner nie dostepny:(
Kochalismy sie z 27.04 na 28.04 no i z 29.04 na 30.04...
On wyjechal w delegacje dzisiaj z samego rana i bedzie za tydzien..
Czy cos z tego cyklu moze sie wykluc? -
Jasne. Spokojnie do 48 h plemniki, jeśli jest śluz płodny, powinny wytrzymać, a nawet dłużej. Więc jeśli owulacja będzie dzisiaj, lub jutro, to czas współżycia mieliście dobryStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Test jest mega..Wczoraj kreski jednakowe a dzisiaj to testowa wiele ciemniejsza plus bol owulacyjny,brzuch napompowany...Kochalismy sie w sumie dzis nad ranem jakby bo to miedzy 00.30 a 2.00am..
Stracilismy corke we wrzesniu i po prostu wariuje. -
Cierpliwości i najważniejsze nie myśleć o złych rzeczach a przynajmniej ograniczyć źle wspomnienia liczy się tu i teraz. Nie pójdziesz do przodu jeśli będziesz ciągle patrzeć przeszłości w oczy.Bardzo mi przykro z powodu straty córki.Niektóre rzeczy dzieją się bo muszą i nie mamy na to wpływu tak musiało być aby zrozumieć to drugie....
Ja straciłam trzy ciąże, jestem po zabiegu i operacji gdzie drugą nogą byłam na tamtym świecie ale Bóg chciał mnie tu zostawić bo mam jeszcze coś na ziemi do zrobienia,dużo przeszłam aby zajść w zdrową ciążę i wierze że uda mi się Więc głowa do góry było minęło trzeba pozbierać się żyć dalej i czekać co los przyniesie Cierpliwości i do przodu:)Foto_Anna lubi tę wiadomość
Basiaa1 -
To nie pierwsza strata...Mam za soba 5 ciaz,wyniki swietne a...nic sie nie udaje.Lekarz jeden mowi,ze odpuscic bo to tylko sobie szkodze a inny twierdzi,ze mloda,zdrowa to jesli mam sile i chec to probowac...
O kazde dziecko soe staralismy,by chciane,dbalam jak moglam i nic.Moj partner jest sporo starszy wiec szybko zaczelismy starania..Jemu tez bardzo zalezy. -
nick nieaktualny
-
Ale pozytywy bo wszystkie mialy takie same kreseczki?
Testy owu sa super ale one pokazuja jedynie wzrost hormonow sugerujacych owulacje.Do tego musi dojsc temp,sluz I wtedy mozna byc bardziej pewnym.Chocia, na story procent to tylko monitoring moze potwierdzic owulacje. -
nick nieaktualny
-
Bimbo wrote:Pierwszego dnia była najsłabsza. Zobaczymy co pokaże jutro
Test owulacyjny jest pozytywny tylko jeśli obie kreski są tak samo mocne bądź testowa jest mocniejsza od kontrolnej. Jeśli testowa jest bledsza to nie oznacza to pozytywu, jak w testach ciążowych.Matylda
-