X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??
Odpowiedz

Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To mój pierwszy cykl monitorowany i zaczynam mieć dużo wątpliwości.
    Wczoraj 19dc- od 3 dni sporo śluzu płodnego i ciemne, na 100% pozytywne testy owulacyjne. Jednak tem rano niska.
    Czy jest jeszcze szansa ze podskoczy ta temperatura? Czy to już powinno się podnieść??? Dziękiuje za wszystkie informacje 😊 wykres udostępniony

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie moje pytanie jest takie- czy tak pozna ewentualna owulacja daje szanse na ciąże.....? Od 3 mcy mam wydłużone cykle do 34-35dni

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura może się zmieniac, w zależności od wielu czynników, nie jest wyznacznikiem.

Sam moment owulacji (późnej czy nie) nie jest istotny. Istotna jest długość fazy lutealnej, która ma umożliwić zagnieżdżenie zarodka.
    Zakładając, że masz owulacje w 19dc, a cykle 34 dni to Twoja faza lutealna wynosi 15 dni, czyli w normie 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz. Wg mnie owulacja miała miejsce 20dc, mierze temperaturę (wykres udostępniony).
    Tem jest całkiem spoko tylko czuje od wczoraj lekkie pobolewanie podbrzusza....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ