X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??
Odpowiedz

Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To mój pierwszy cykl monitorowany i zaczynam mieć dużo wątpliwości.
    Wczoraj 19dc- od 3 dni sporo śluzu płodnego i ciemne, na 100% pozytywne testy owulacyjne. Jednak tem rano niska.
    Czy jest jeszcze szansa ze podskoczy ta temperatura? Czy to już powinno się podnieść??? Dziękiuje za wszystkie informacje 😊 wykres udostępniony

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie moje pytanie jest takie- czy tak pozna ewentualna owulacja daje szanse na ciąże.....? Od 3 mcy mam wydłużone cykle do 34-35dni

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura może się zmieniac, w zależności od wielu czynników, nie jest wyznacznikiem.

Sam moment owulacji (późnej czy nie) nie jest istotny. Istotna jest długość fazy lutealnej, która ma umożliwić zagnieżdżenie zarodka.
    Zakładając, że masz owulacje w 19dc, a cykle 34 dni to Twoja faza lutealna wynosi 15 dni, czyli w normie 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz. Wg mnie owulacja miała miejsce 20dc, mierze temperaturę (wykres udostępniony).
    Tem jest całkiem spoko tylko czuje od wczoraj lekkie pobolewanie podbrzusza....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ