Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??
Odpowiedz

Testyvowulacujne pozytywne- kiedy wzrosnie temperatura??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! To mój pierwszy cykl monitorowany i zaczynam mieć dużo wątpliwości.
    Wczoraj 19dc- od 3 dni sporo śluzu płodnego i ciemne, na 100% pozytywne testy owulacyjne. Jednak tem rano niska.
    Czy jest jeszcze szansa ze podskoczy ta temperatura? Czy to już powinno się podnieść??? Dziękiuje za wszystkie informacje 😊 wykres udostępniony

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie moje pytanie jest takie- czy tak pozna ewentualna owulacja daje szanse na ciąże.....? Od 3 mcy mam wydłużone cykle do 34-35dni

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura może się zmieniac, w zależności od wielu czynników, nie jest wyznacznikiem.

Sam moment owulacji (późnej czy nie) nie jest istotny. Istotna jest długość fazy lutealnej, która ma umożliwić zagnieżdżenie zarodka.
    Zakładając, że masz owulacje w 19dc, a cykle 34 dni to Twoja faza lutealna wynosi 15 dni, czyli w normie 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz. Wg mnie owulacja miała miejsce 20dc, mierze temperaturę (wykres udostępniony).
    Tem jest całkiem spoko tylko czuje od wczoraj lekkie pobolewanie podbrzusza....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ