torbiel krwotoczna
-
po stymulacji clo dostalam w 9dc zastrzyk ovitrelle na pekniecie, w 10dc byla iui, w 14dc robiono mi usg i okazalo sie ze zrobila sie torbiel krwotoczna. czy jest szansa na powodzenie inseminacji ? podobno cialko moglo wyjsc tylko pecherzy napelnil sie krwia.. czy ktoras z was tak miala i zaciążyla?
Reni555 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnySzansa jest bo owulacja była. Takie ciałko może być mniej wydolne ale od tego jest progesteron aby wszelkie niedobory uzupełniać. W ciąży też nie jest ona niebezpieczna pod warunkiem, że nie pęknie ale to się podobno rzadko zdarza
pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:po stymulacji clo dostalam w 9dc zastrzyk ovitrelle na pekniecie, w 10dc byla iui, w 14dc robiono mi usg i okazalo sie ze zrobila sie torbiel krwotoczna. czy jest szansa na powodzenie inseminacji ? podobno cialko moglo wyjsc tylko pecherzy napelnil sie krwia.. czy ktoras z was tak miala i zaciążyla?
ja teraz tak mam i czekam na betę 2.11. bo to nie oznacza, że się nie powiodłopysia lubi tę wiadomość
-
w takim razie trzymam kciuki:),
u mnie niestety sie nie udało
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
agatia wrote:Witajcie dziewczyny serdecznie Mam do Was prośbę o wyjaśnienie bo jesteście już "bardziej doświadczone". Staram się o 3 ciążę. Pierwszą poroniłam, druga zakończyła się owocnie w marcu 2014r. Przy obydwu ciążach nie miałam problemów z zapłodnieniem, nie kontrolowałam cykli - nic zero. Udawało się za pierwszym razem. W obecnym cyklu stosowałam testy owulacyjne i obserwację śluzu. Test owulacyjny wyszedł dodatni 15 dc, 15 i 16 dc miałam płodny śluz (zanikł zupełnie 17 dc), 16 dc miałam bóle okołoowulacyjne. W 15 i 16 dc podjęłam starania o dziecko. Byłam pewna, że owu wystapiła jakieś 12-24 godziny po pozytywnym teście. Jakie było moje zdziwienie, gdy w 19 dc byłam na rutynowej wizycie u ginekologa. Wg USG widać pęcherzyk w prawym jajniku 18 mm, endometrium 12 mm, zatoka Douglasa wolna. Lekarz poinformował, że jestem przed owulacją., jednak po rozmowie o objawach i testach LH stwierdził, że może to przetrwały pęcherzyk lub torbiel krwotoczna ciałka żółtego...
Dodam, że ostatnie 4 cykle miałam 28 dniowe, wcześniej 2 cykle były 32 dniowe.
Proszę o wyjaśnienie co taka "sytuacja" może oznaczać? Nie wiem, jak to wszystko interpretować. Chyba późna by była owulacja w 19-20 dc i pęcherzyk 18 mm jest mały, jak na teńn dzień. Czy wogóle była jakaś szansa na ciążę, czy cykl raczej "zmarnowany" ? Nie umiem tego wszytskiego ogarnąć bo słaba jestem w te klocki Dziękuję z góry za pomoc.
agatia ja np mam nieregularne cykle i to bardzo i nigdy nie wiem kiedy będzie owulacja. według podręcznikowego wyjaśnienia owulacja jest w połowie cyklu ale to w wypadku cykli bardzo regularnych. chyba znasz zasadę że nawet podczas okresu można zajść w ciążę więć nigdy nic nie wiadomo jedynie testy owulacyjne ale dobre testy są testy które nie zawsze wskazują prawidłowo a może też być tak że dlatego tak jest bo hormony mogą być zaburzone dużo jest możliwości najlepiej na spokojnie pogadać z lekarzem kupić leprze testy owulacyjne i wtedy spróbować4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Reni555 wrote:ja teraz tak mam i czekam na betę 2.11. bo to nie oznacza, że się nie powiodło
ja byłam teraz u specjalisty w klinice i stwierdził żę jajniki są czyste ale wcześniej byłam w szpitalu i na badania chodziłam do swojej ginekolog i miałam torbiele a teraz specjalista postawił mi diagnozę że podejrzewa torbiel krwotoczna i że jajniki pracują nieprawidłowo i że jajowody mogą być niedrożne więc czekają mnie badanie dalej.Reni555 lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:agatia ja np mam nieregularne cykle i to bardzo i nigdy nie wiem kiedy będzie owulacja. według podręcznikowego wyjaśnienia owulacja jest w połowie cyklu ale to w wypadku cykli bardzo regularnych. chyba znasz zasadę że nawet podczas okresu można zajść w ciążę więć nigdy nic nie wiadomo jedynie testy owulacyjne ale dobre testy są testy które nie zawsze wskazują prawidłowo a może też być tak że dlatego tak jest bo hormony mogą być zaburzone dużo jest możliwości najlepiej na spokojnie pogadać z lekarzem kupić leprze testy owulacyjne i wtedy spróbować
agatia jeżeli lekarz stwierdził że jesteś przed owulacją to kup testy ale dobre i wtedy działajcie jak wyjdzie pozytywny do upadłego:)4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualny
-