Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wstrzymany cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Delia11 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Nie oczekuję diagnozy, ale chciałabym dowiedzieć się czy ktoś tak miał i co mogłoby to oznaczać. Bardzo się martwię.

Mianowicie dziś mam teoretycznie 41 dzień cyklu, gdzie zazwyczaj trwają one od ok. 28 do 30 dni. Poszłam do ginekologa, okazało się że moje endometrium ma zaledwie 6mm, nie pękł pęcherzyk, nie było owulacji. Ostatnia miesiaczke miałam zaskakująco bolesną i długą. Już drugi lekarz delikatnie sugeruje mi endometriozę, ale nie chce zakładać narazie niczego. Jak wyglądały u was takie przypadki? Zwykłe zaburzenia czy coś poważniejszego?

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś wykonywane podstawowe badania krwi?
    Tarczyca?
    Androgeny?

• Delia11 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Miałaś wykonywane podstawowe badania krwi?
    Tarczyca?
    Androgeny?

Muszę zrobić. Mam niedoczynność ale nie było wcześniej takich problemów

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobne problemy wywołują podwyższone androgeny. Dlatego moja gin zleciła mi wszystkie potrzebne badania. Myślę że od tego warto zacząć. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ