X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wstrzymany cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Delia11 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Nie oczekuję diagnozy, ale chciałabym dowiedzieć się czy ktoś tak miał i co mogłoby to oznaczać. Bardzo się martwię.

Mianowicie dziś mam teoretycznie 41 dzień cyklu, gdzie zazwyczaj trwają one od ok. 28 do 30 dni. Poszłam do ginekologa, okazało się że moje endometrium ma zaledwie 6mm, nie pękł pęcherzyk, nie było owulacji. Ostatnia miesiaczke miałam zaskakująco bolesną i długą. Już drugi lekarz delikatnie sugeruje mi endometriozę, ale nie chce zakładać narazie niczego. Jak wyglądały u was takie przypadki? Zwykłe zaburzenia czy coś poważniejszego?

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś wykonywane podstawowe badania krwi?
    Tarczyca?
    Androgeny?

• Delia11 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Miałaś wykonywane podstawowe badania krwi?
    Tarczyca?
    Androgeny?

Muszę zrobić. Mam niedoczynność ale nie było wcześniej takich problemów

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobne problemy wywołują podwyższone androgeny. Dlatego moja gin zleciła mi wszystkie potrzebne badania. Myślę że od tego warto zacząć. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ