X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów wydłużona faza lutealna
Odpowiedz

wydłużona faza lutealna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, miała któraś z Was tak długą fazę lutealną? test wczoraj wieczorem wyszedł ujemny :(
    5229c5a18ac658b9989457d8722e886d.png

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • karolca Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo obserwujesz swoje cykle? Faza lutealna zazwyczaj jest stała dla każdej kobiety, moja ma AŻ 12 dni, za to faza folikularna potrafi czasem ciągnąć się w nieskończoność.

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój pierwszy obserwowany cykl, poprzedni nieobserwowany 40 dni ale mogę to tłumaczyć wyjazdem na wakacje. Wcześniejsze cykle długości 30,31,29,29 dni i rekordowy styczniowy 49 dni...Rok 2012 cykle ok 30 dni a wcześniej przez 8 lat tabletki antykoncepcyjne :(

f2w3rjjgmre2apcb.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że po prostu owulację miałaś później. Niestety masz nieuzupełnioną temperaturę parę dni z rzędu, co utrudnia interpretację. W każdym razie na pewno nie doszło do niej przed 22 dc. Na moje oko najprawdopodobniej doszło do niej 24-26 dc.

Aniulka lubi tę wiadomość

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że po prostu owulację miałaś później. Niestety masz nieuzupełnioną temperaturę parę dni z rzędu, co utrudnia interpretację. W każdym razie na pewno nie doszło do niej przed 22 dc. Na moje oko najprawdopodobniej owu była 24-26 dc.

Doczytałam, że test robiłaś wczoraj wieczorem, powtórz jutro rano (z pierwszego moczu zaraz po przebudzenia najlepiej). Może to jednak ciąża :) Zakładając scenariusz, że owulacja była 26 dc, to jutro powinien być 14 dpo i powinno coś pokazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 14:33

• Aniulka Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :) też tak sobie pomyślałam, że chyba ovu źle mi wyliczył owulacje ze względu na wyższą temp podczas choroby...wydaje mi się, że ovulka była koło 16-17.09 tylko taką widzę opcję dla tak długiej, rzekomej fazy lutealnej :) bo skoro temp przez tyle dni jest wyższa niż na początku cyklu to nie był to chyba cykl bezowulacyjny?

f2w3rjjgmre2apcb.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, raczej nie był bezowulacyjny :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ