Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wykres - owulacja ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kori2567 Nowa

Wysłany: 21 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak oceniacie ten wykres ? Czy jest szansa że w tym cyklu pojawiła się owulacja ? b84f4f41c4869bcdfd76ec6012791b29.png

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kori2567 wrote:
    Cześć, jak oceniacie ten wykres ? Czy jest szansa że w tym cyklu pojawiła się owulacja ? b84f4f41c4869bcdfd76ec6012791b29.png
    A chodziłaś na monitoringi ? Masz wydłużone, nieregularne cykle?

• Kori2567 Nowa

Wysłany: 22 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziłam na monitoringi , ale cykle mam regularne :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko stwierdzić po wykresie, dobrze jak byś do temperatury robiła testy owulacyjne , i sluz wpisywala

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 18 marca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim, mam pytanie odnośnie owulki. Dotąd bez mierzenia temp. byłam w stanie ocenić kiedy występuje owulacja na podstawie samych obserwacji śluzu. Kilkukrotnie zostało to także potwierdzone monitoringiem. Od dwóch cykli korzystam z aplikacji i przy okazji robię testy owu. I przyznam szczerze w tym miesiącu zgłupiałam już całkiem. 8 marca był ostatnim dniem śluzu więc założyłam, że w tym dniu musiała być owulacja. Pik lh musiał wystąpić w nocy z 7/8 marca bo 7 marca wieczorem test był pozytywny i rano 8 marca też. Później linia testowa robiła się coraz bledsza. Ja rozumiem że ta apka korzysta z jakichś rozwiązań technicznych na najwyższym poziomie typu sztuczna inteligencja itp. ale czy Wy macie jakiś pomysł, dlaczego ona wyznacza mi owulację dopiero dwa dni później? Czy można mieć owulację w dniu kiedy jest sucho? Gdzieś kiedyś natrafiłam na jakiś artykuł z którego wynikało że pierwszy suchy dzień po śluzie oznacza że owulacja już sie odbyła. A z apki wynika że owu była jak było już sucho, przyznam szczerze całkiem zgłupiałam i nie wiem teraz jak mam liczyć długość fazy lutealnej. Z góry dzięki za pomoc

• Karcia289 Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się gubię z tym wyznaczeniem owulacji. Co lepsze, cały cykl mierzenia temperatury i owulacje wyznaczyło mi najpierw w 19 dniu. Ok był jedno dyniowy spadek temperatury i później skok i tego dnia co był skok owu. Mnie się wydawało że to 17 dnia miałam owu ale testy pozytywne więc mówię ok, może zaufam. A tu wczoraj byłam w 3 dpo a dzisiaj rano jak wpisałam tylko temp to mi zaktualizowało na 5dpo i że owu była owu była w 18dc... Nie kumam..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ