Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

wykres temperatur

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stała temperatura w pierwszej fazie wynosi 36,7. od czasu owulacji temperatura utrzymuje się na 37,1. Czy taki wzrost może oznaczać ciążę? Dziękuję za odpowiedź.

85999n73ze96h91v.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla jasnosci inteerpretacji, oto wykres... :)

https://ovufriend.pl/wykres,81612c096a645abb4fc1050d2695bf52.html

85999n73ze96h91v.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden wzrost nie oznacza ciąży, taka temp. może jedynie oznaczać, że z progesteronem wszystko ok. Szkoda sobie robić nadzieję, bo temp. może spaść z dnia na dzień. Najlepiej zrobić test kiedy przyjdzie na to pora.

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89 dziękuję bardzo za odpowiedź :) Ostatnim razem kiedy byłam w ciąży (poroniłam w 7tyg.) miałam właśnie taką temperaturę 37,1.
    Teraz zrobiłam betę i niestety wynik był ujemny.

85999n73ze96h91v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ