X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Wyniki (LH, FSH, tarczyca, glukoza) - prośba o pomoc w interpretacij
Odpowiedz

Wyniki (LH, FSH, tarczyca, glukoza) - prośba o pomoc w interpretacij

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka
    Postów: 65 31

    Wysłany: 23 sierpnia, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

    Czy mogłybyście pomóc mi z tymi wynikami? Lekarz mówił, że jest ok, ale wydaje mi się, że tak nie jest...Poroniłam w kwietniu ciążę w 9 tygodniu, a wcześniej nie udawało się przez 8 miesięcy. Teraz od trzech miesięcy starań znowu nic. Bardzo Was proszę o zerknięcie na te wyniki i podpowiedzenie co jest nie tak i co mogę zrobić...

    Wyniki robione w 3dc:

    FSH     **10.33** mUI/mL   [ 2,5 - 10,2 mUI/mL ]
    LH         **5.14** mUI/mL

    Stosunek LH do FSH to  **0.49**  Co to oznacza? Co mogę z tym zrobić? FSH za wysokie, co to znaczy?

    Prolaktyna     **28.58** ng/mL [2.8 - 29.0]
    Estradiol        ** 94.32** pg/mL

    Prolaktyna niby w normie, ale nie jest ciut za wysoka? Co to oznacza?

    Glukoza            **70 **mg/dL [73.0 - 100.0]
    Glukoza           ** 80** mg/dL [73.0 - 100.0]
    Kwas foliowy     **>24.0** ng/ml [3.0 - 17.0]

    Glukozę mam robioną dwa razy, teraz i dwa miesiące wcześniej. Dwa miesiące  temu wyszło 80, a teraz 70. Co może oznaczać ten wynik? Powinnam robić insulinę czy jak glukoza jest ok to nie trzeba? Kwas foliowy za wysoki - to niedobrze?

    T4             **1.42 **ng/100 mL [0.89 - 1.76]
    FT3           **3.09 **pg/ml  [2.02 - 4.43]
    TSH          **0.489** μUI/mL [0.35 - 4.781]
    Wit. D3    ** 22.5 **  ng/mL (jest jako niska ale suplementuję, więc powinna się podnieść)

    Mam Hashimoto, stąd tarczyca, ale biorę leki. Do tego Wit.D3, olej z wiesiołka i od miesiąca Fertistim.

    Bardzo bym prosiła Was o pomoc, wiem, że często wiecie więcej niż lekarze, a mi póki co mówią, że jest ok, a ciąży nie ma :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 15:03

  • anka Autorytet
    Postów: 6726 3006

    Wysłany: 24 sierpnia, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa01 wrote:
    Cześć dziewczyny!

    Czy mogłybyście pomóc mi z tymi wynikami? Lekarz mówił, że jest ok, ale wydaje mi się, że tak nie jest...Poroniłam w kwietniu ciążę w 9 tygodniu, a wcześniej nie udawało się przez 8 miesięcy. Teraz od trzech miesięcy starań znowu nic. Bardzo Was proszę o zerknięcie na te wyniki i podpowiedzenie co jest nie tak i co mogę zrobić...

    Wyniki robione w 3dc:

    FSH     **10.33** mUI/mL   [ 2,5 - 10,2 mUI/mL ]
    LH         **5.14** mUI/mL

    Stosunek LH do FSH to  **0.49**  Co to oznacza? Co mogę z tym zrobić? FSH za wysokie, co to znaczy?

    Prolaktyna     **28.58** ng/mL [2.8 - 29.0]
    Estradiol        ** 94.32** pg/mL

    Prolaktyna niby w normie, ale nie jest ciut za wysoka? Co to oznacza?

    Glukoza            **70 **mg/dL [73.0 - 100.0]
    Glukoza           ** 80** mg/dL [73.0 - 100.0]
    Kwas foliowy     **>24.0** ng/ml [3.0 - 17.0]

    Glukozę mam robioną dwa razy, teraz i dwa miesiące wcześniej. Dwa miesiące  temu wyszło 80, a teraz 70. Co może oznaczać ten wynik? Powinnam robić insulinę czy jak glukoza jest ok to nie trzeba? Kwas foliowy za wysoki - to niedobrze?

    T4             **1.42 **ng/100 mL [0.89 - 1.76]
    FT3           **3.09 **pg/ml  [2.02 - 4.43]
    TSH          **0.489** μUI/mL [0.35 - 4.781]
    Wit. D3    ** 22.5 **  ng/mL (jest jako niska ale suplementuję, więc powinna się podnieść)

    Mam Hashimoto, stąd tarczyca, ale biorę leki. Do tego Wit.D3, olej z wiesiołka i od miesiąca Fertistim.

    Bardzo bym prosiła Was o pomoc, wiem, że często wiecie więcej niż lekarze, a mi póki co mówią, że jest ok, a ciąży nie ma :(
    Ja bym zbadała amh bo masz podwyższone fsh .
    I sama glukoza to za mało najlepiej krzywe zrobic

    4 rok starań.
    A 👱‍♀️
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    09.22- Nac + Zioła Ojca Sroki + Duphaston


    Maj 🩹❣
  • Aniulka1992 Przyjaciółka
    Postów: 140 38

    Wysłany: 24 sierpnia, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fb5b612ee609b.jpg.html


    Witam czy mogę poprosić o pomoc w interpretacji wyników

  • Selleni Koleżanka
    Postów: 33 13

    Wysłany: 6 września, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś tu zajrzy i będzie widział
    Wszystkie badania hormonalne bardzo ładnie. Tylko DHEAs mnie martwi (nie wiem czy powinien) prawie w górnej granicy normy. Czy to może świadczyć o PCOS? Nie mam żadnych objawow

    Starania o pierwszego 👶
    👩‍💼28
    👩‍🦲29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ