Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów wzrost temperatury a brak owulacji
Odpowiedz

wzrost temperatury a brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zerknijcie na mój wykres.. czy można stwierdzić ze owulacja była bez monitoringu? Mój pierwszy cykl z clo wcześniej wzrost był dużo później jak i cykle narazie biorę po 1 tabletce od 4 do 9 dc a w następnym mam brać po 2... podoba mi się ten wykres ale czy mogę być pewna że owulacja była po takim skoku?

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka możliwość, że pomimo wzrostu temperatury do owulacji nie dochodzi nazywa się to LUF, czyli zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka. Dlatego nikt Ci nie da gwarancji na podstawie wykresu, że na pewno miałaś owulację. Jeśli chcesz to potwierdzić, to zrób sobie badanie poziomu progesteronu jutro lub pojutrze (powinno się je robić 7-8 dpo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się.
    Nikt gwarancji nie da takiej jak lekarz na usg i wyniki.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie badanie progesteronu i usg czy jest ciałko żółte i będzie wiadomo :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg przedwczoraj i pęcherzyka nie było bardziej wyglądało to na ciałko zolte

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca92 wrote:
    Byłam na usg przedwczoraj i pęcherzyka nie było bardziej wyglądało to na ciałko zolte

Na usg czasami nie widać. U mnie jedna ginka myślała że to pęcherzyk, a miał 28mm, dała mi Ovitrelle. Potem byłam u 2 kolejnych i okazało się to ciałkiem żółtym. Jednak krwotocznym i miałam torbiel przez 2 cykle. Dobrze sprawdzić jeszcze raz czy środek się ukształtował. Dużo zależy od ultrasonografu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ