X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Zakazane kosmetyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hehyna Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ostatnio malując paznokcie :P zauwazylam na buteleczce info "może niekorzystnie wpływać na płodność i działać teratogennie". Na pewno jest masa substancji ktorych nalezy unikac w tym szczegolnym dla nas okresie, dlatego mysle ze warto abysmy sie podzielily swoją wiedzą.

na mojej liście na pewno są:
    retinol, pochodne retinolu
    sera na porost rzęs z bimatoprostem
    lakiery do paznokci zawierajace formaldehyd
    parabeny (konserwanty)

Czy jest cos jeszcze czego nalezy unikac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 20:37

K.a.s.i.a lubi tę wiadomość

2e56aae1cc6912e06cab78183e454385.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O KURDE!!!!! Otworzyłaś mi oczy dziewczyno Kochana :) ja korzystam właśnie z takich "odżywek" Boże co ja sobie robiłam i dziwić się, że nie mogę zajść. Ciekawe w ilu procentach wpływają na płodność.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ