zbyt prosty wykres?
-
Witam wszystkie starające się:)Jak tak patrze na Wasze wykresy temperatur to wszystkie są takie nierówne,znaczy się są skoki i spadki temperatur....u mnie jednak często się powtarzają.Temperaturę zawsze mierze o 7,ale zwykłym elektronicznym termometrem z jednym przecinkiem po miejscu...może dlatego nie widzę,aż takiej różnicy?Mam pytanie czy to normalne, gdy ponownie mierze temperaturę(z czystej ciekawości) około 10.30 to wzrasta np z 36.2 do 37.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 23:46
5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:) -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o wykres to nie musi być znacznych zawirowań w temperaturach. Ważne jest aby wykres był dwufazowy, czyli faza niższych temperatur ( przed owulacją) i faza wyższych temperatur ( po owulacji)- nie będę używać fachowych nazw faz cyklu bo nie o tym mowa więc jeśli chodzi o wygląd wykresu to tak z grubsza sprawa wygląda. Temperatura to sprawa bardzo indywidualna i każda kobieta się pod tym względem różni jest to zupełnie naturalne. Ja także mierzę temp bardzo dokładnym termometrem, natomiast pytanie nie czym mierzysz temperaturę, ale w jaki sposób. Są proste zasady- zawsze tym samym termometrem, zawsze w tym samym miejscu ( przy czym pomiar w ustach może dawać różne rezultaty) oraz zawsze o tej samej godzinie, przed podjęciem jakiejkolwiek aktywności fizycznej, przed wstaniem z łóżka. Z czystej ciekawości nie mierz temperatury w ciągu dnia bo taka obserwacja z punktu widzenia NPR jest bezsensowna i nie wnosi nic poza chaosem. To naturale, że w ciągu dnia temperatura jest wyższa ponieważ aktywnośc fizyczna wpływa na temperaturę ciała.
-
ja mam tak, że rano mierzę i mam np. 36,2 a w czasie dnia 35,9.
tak ogółem to w czasie snu temperatura ciała się obniża a w czasie dnia wzrasta. dlatego trzeba mierzyć rano.vanessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w tym cyklu mam tak samo. Już myślałam że mój termometr zwariował, bo ciągle 36,5 (wcześniej miałam ładne skoki i spadki). Z ciekawości zmierzyłam w ciągu dnia... wiedziałam że temp. na pewno będzie wyższa,ale chciałam zobaczyć ,czy termometr to pokaże, no i pokazał 37. Czyli potrafi wyświetlić inny wynik.Ale i tak zamówiłam już inny,dokładniejszy termometr...
Proszę, oto mój śmieszny wykres
-