zmiana czasu, a godzina pomiaru temperatury
-
Zastanawiam się czy jeżeli temperaturę mierzę o 6:30 to jutro, aby była wiarygodna powinnam ją mierzyć o 5:30 do końca cyklu, czy nadal o tej samej porze. Teoretycznie pomiar z 6:30 będzie dokonany o 7:30, mamy więc godzinę różnicy i taka temperatura może być zaburzona."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Wszystko zależy od organizmu - u mnie np. nawet półtorej godziny nie robi różnicy, ale innym 1/2 godziny czy godzina zaburza pomiar. Dobra okazja do eksperymentu w tym zakrwsie
weronika86 lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
marcela29 wrote:Zastanawiam się czy jeżeli temperaturę mierzę o 6:30 to jutro, aby była wiarygodna powinnam ją mierzyć o 5:30 do końca cyklu, czy nadal o tej samej porze. Teoretycznie pomiar z 6:30 będzie dokonany o 7:30, mamy więc godzinę różnicy i taka temperatura może być zaburzona.
-
nick nieaktualny
-
U mnie różnica jest dosyć duża. Zawsze mierzę o 6:00 i dzisiaj terometr pokazał 36,78 a o 7:00, czyli normalnie o "starej" 6:00 36,88.I też nie wiem którą wpisać. Też jestem już po owu. U mnie w zasadzie dokładnie co pół godziny temperatura wzrasta o 0,05 stopnia. Tak więc chyba do końca cyklu będę dodawała 0,05.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 10:42
-
sylwiaśta159 wrote:oooooooo kurcze... jestem w identycznej sytuacji z tym że czekam na owu i dziś zmierzyłam o "starej" godzinie... (
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:noo to nastawiam budzik na 5,30 mam nadzieje że dzisiejsza "pusta" temp nie zaburzy mi wykresu
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Mierze o 5. U mnie pol godziny nie robi roznicy, ale godzina troche juz tak, wiec jesli czekalam na skok to przestawialam mierzenie o pol godziny (4:30 nowego czasu), a po potwierdzonym skoku przestawialam sie kolejne poli wracalam do 5. Jesli zmiana czasu nastapila juz w okresie nieplodnym to pal licho, mierzylam o 5 jak zawsze bez cudowania.
-
ja i tak zaspałam na mierzenie tempki bo zwlokłam się z łóżka o 8.30 także nie wpisuje wcale temperatury, a do tego nie miałam mojego termometru.... u mnie akurat godzina to też spora różnica, ale skoro jestem już po owu to będę mierzyć na nowy czas i już"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
staraczka24 wrote:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/jak-mierzyc-temperature-w-czasie-zmiany-czasu-na-letni-zimowy,28.html
Ja właśnie tak zrobiłam, jak pisze na OF, bo mi temperatura wzrasta z każdą godziną o 0,1 stopnia, i teraz mierze już o tej godzinie co zawsze.staraczka24 lubi tę wiadomość
"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."... -