X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 10 tydzień
Odpowiedz

10 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziwewczyny, nie będę owijała w bawełnę potrzebuje wsparcia psychicznego jestem 18 letnią matką oliwerka który ma juz rok. Teraz jestem z drugim dzieckiem w ciąży bardzo się boje miszkam z mamą i mężem ale nie wiem czy dam sobie radę.

• kataloza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie......Wszystko jest do przeżycia trzeba tylko chcieć i pozytywnie myśleć...:-)Jesteś bardzo młoda ale myślę że w twoim wypadku nie ma to znaczenia bo już masz synka którym z pewnością świetnie się zajmujesz:-) Cóż tylko pogratulować!! 3mam kciuki:)

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3km5xv544v.png[/link]

madzia18 :* lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia na pewno dasz sobie rade skoro poradzilas sobie z pierwszym dzieciatkiem, to i z kolejnym poradzisz. Piszesz, ze mieszkasz z mezem i mama, takze masz jeszcze dodatkowe wsparcie i pomoc od nich. Zycze Ci powodzenia i wiecej pogody ducha :)

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Kataloza jestemy na identycznym etapie ciazy :)

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia88. no własnie nie mam wsparcia od męża on nie chce tego dziecka a moja mama jeszcze nic nie wie. boje się bo jest ogólnie ciężko mój maż dopiero zaczął prace bo jest mu ciężko znaleźć cały czas dostawał odmowy z pracy. pomimo tego wszystkiego ciesze się ze będę miała jeszcze jedna pociechę ale się boje bo wiem jak było mi ciężko na początku jak urodziłam Oliwera, w trakcie ciąży dużo leżałam w szpitalu nie chce tez przez to jeszcze raz przechodzić boje sie

• kataloza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia88 wrote:
    PS. Kataloza jestemy na identycznym etapie ciazy :)
    :-) Właśnie zauważyłam ;-) Bardzo mnie to cieszy:-) mieć kogoś gdzieś daleko a jednak na tak bliskim poziomie:-)

madzia18 rozumiem Twoje obawy....mam podobne wspomnienia....ale bardziej porodowe i na samą myśl że mogło by się to powtórzyć całą drżę....ale coż zrobić ....życie trzeba brać "na klatę" :-) Bądź dzielna!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3km5xv544v.png[/link]

kasia88 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już podjęłam decyzję i urodzenia. Ale mój mąż się na to nie zgadza. Dziewczyny jak ja mam go przekonać bo ja nie mam pomysłów

• kasia88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, daj mezowi troche wiecej czasu na oswojenie sie z nowa sytuacja. Dopiero 10 tydzien, brzuszka jeszcze nie widac wiec i moze nie do konca dotarlo do niego, ze tam w srodku jest Wasz dzidzius, a nie jakas tam "ciaza". Mysle ze Twoj maz przez te problemy z praca boi ze nie bedzie w stanie zapewnic Wam wszystkiego co potrzeba. Ale jak mowisz wlasnie dostal prace, wiec to juz jest dobry punkt zaczepienia.
    Tylko sie nie kloc z mezem, lepiej przeczekaj, daj mu wiecej czasu. Twoja mama na pewno bedzie Cie wspierala.

A jesli chodzi o pobyt w szpitalu, to przeciez tym razem wcale nie musi tak byc. Podobno kazda ciaza jest inna, takze nie nastawiaj sie z gory na problemy. Wczesniej bylas duzo mlodsza, co pewnie nie bylo bez znaczenia. Jeden porod masz juz za soba wiec juz wiesz co i jak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 22:12

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na taki pomysł żeby zabrać mojego męża na usg jak będę jechała, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Dziewczyny co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak zobaczy dzidzie to zmieni zdanie

• Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to świetny pomysł. Wielu mężczyzn jak słyszy pierwszy raz bicie serca swojego dziecka to przeżywa to na maksa i dopiero do nich dociera, że tam środku jest maleńki człowiek i to w dodatku posiadający połowę tych genów co on.. A Twój mąż będzie chciał jechać z Tobą skoro jest tak negatywnie nastawiony do całej sprawy?

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go tam chce zaciągnąc, ale nie wiem jeszcze jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam robić mój mąż się bardzo zmienił od kąd mu powiedzialam że jestem w ciążę jest wredny chamski wgl nie chce ze mną rozmawiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile może kosztować USG 3D?

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 19 lat, chodzę do technikum więc jeszcze rok do matury, prawie miesiąc temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży...Pierwsza moja reakcja? Szok, wiedziałam że mogę być w ciąży, ale wiadomo, że na początku przyszło niedowierzanie..Od kiedy skończyłam 13 lat lekarze mówili mi, że nigdy nie będę mogła mieć dzieci, bardzo się tym wszystkim załamałam. Jak widać jest inaczej i teraz nie mogę się doczekać mojego maleństwa :) Bałam się i to bardzo, kłóciłam się z moim chłopakiem bardzo bo czułam, że on nie bierze tego na serio..Mimo, że zawsze mi mówił, że chce mieć ze mną dziecko..Kłóciłam się z nim, ale dopiero po szczerej rozmowie zrozumiałam go całkowicie. Do niego nie do końca dochodziło jeszcze, że jestem w ciąży, że to naprawdę się dzieje :)Powiedział, że się cieszy, ale dla niego to nierealne i zrozumie dopiero gdy sam zobaczy na własne oczy, musi się przyzwyczaić do tej nowej sytuacji :) Tak samo pewnie jest z Twoim! Nie załamuj się, daj mu czas! Będzie dobrze :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie ja dzisiaj z nim byłam na USG jak zobaczył naszą dzidzie to się po płakał i chyba doszło do niego że bednie drugi raz tatą, po wizycie u lekarza powarznie po rozmawialiśmy i juz jest ok :)

guerretenshi, madziara0080 lubią tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz! :)
    Najważniejsze, że wszystko się ułożyło. Teraz żeby wszystko dobrze z maluszkiem było :)

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie!!! :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super! :) no chyba mężczyźni czasem reagują podwojnie i tej pierwszej reakcji chyba warto czasem nie brać pod uwagę:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ