2 karty ciąży a skierowania
-
myślałam, żeby ciążę prowadzić prywatnie + na nfz (żeby mieć darmowe badania) i nie mówić nic przynajmniej temu na nfz, że chodzę podwójnie. W pierwszej kolejności miałam wizytę prywatną, na nfz ofc trzeba czekać dłużej no i tu trochę suprise bo wystawił mi lekarz prywatny skierowanie na nfz na badania prenatalne no i teraz pytanie czy to będzie w jakiś sposób widoczne dla lekarza nfz? Bo zakładam, że też mi będzie chciał to skierowanie wystawić. Można mieć dwa skierowania? Lekarz będzie widział w systemie, że jedno już jest? Będzie potem lekarz widział które zrealizowałam (z tego wystawionego przez lekarza na nfz bym nie chciała korzystać tylko z tego wcześniejszego wystawionego prywatnie bo mam już termin do w miarę sensownego lekarza a z nfz zanim dostanę to już pewnie beznadzieja będzie do wyboru)
-
Tez jestem ciekawa. Będę mieć wizytę na NFZ aby dopytać o prenatalne w tym tygodniu.
Lekarze raczej nie widzą skierowan więc wg mnie możesz mieć kilka i wybrać jedno podając odpowiedni kod.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Dziewczyny, i jak rozwiązałyście sytuację? Też zastanawiam się nad prowadzeniem ciąży prywatnie, ale skierowania na badania chciałabym brać od lekarza z NFZ i myślę jak to zrobićStarania od 2020 r.
👱♀️ endometrioza 3st.
👱♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%
13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc -
A czy któraś z was prowadziła ciąże w przychodni przyszpitalnej? Myślę o czymś takim bo jednak najlepszy sprzęt i lekarze ale obawiam się i kolejek, i standardu opieki, jak często są usg itp.
👩🦰1990, 🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP
10.2024 19t 🩷💔 -
Prowadzę ciążę u dwóch ginekologów.
Jeden prywatnie - niedaleko miejsca zamieszkania.
Drugi - w Poznaniu. Mam pakiet z pracy lux med.
Dostałam takie same skierowanie na badania.
Tylko idąc z karteczka od lekarza prywatnego (ginekolog wiekowy z dobrymu opiniami) płaciłabym za badania. Z lux med mam za darmo.
Na prenatalne dostałam skierowanie od ginekologa z lux med (zapisałam się już).
Wydaje mi się, że lekarze nie widzą skierowań jakie posiadasz.
-
Dziewczyny, a czy będąc w ciąży jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza (tylko test i beta) można skorzystać z tego prawa, że na NFZ muszą znaleźć dla ciężarnej termin w ciągu 7 najbliższych dni? Czy to działa dopiero po założeniu karty ciąży?
-