X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 2 karty ciąży a skierowania
Odpowiedz

2 karty ciąży a skierowania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tak Nowa

Wysłany: 7 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, żeby ciążę prowadzić prywatnie + na nfz (żeby mieć darmowe badania) i nie mówić nic przynajmniej temu na nfz, że chodzę podwójnie. W pierwszej kolejności miałam wizytę prywatną, na nfz ofc trzeba czekać dłużej no i tu trochę suprise bo wystawił mi lekarz prywatny skierowanie na nfz na badania prenatalne no i teraz pytanie czy to będzie w jakiś sposób widoczne dla lekarza nfz? Bo zakładam, że też mi będzie chciał to skierowanie wystawić. Można mieć dwa skierowania? Lekarz będzie widział w systemie, że jedno już jest? Będzie potem lekarz widział które zrealizowałam (z tego wystawionego przez lekarza na nfz bym nie chciała korzystać tylko z tego wcześniejszego wystawionego prywatnie bo mam już termin do w miarę sensownego lekarza a z nfz zanim dostanę to już pewnie beznadzieja będzie do wyboru)

• Tika Autorytet

Wysłany: 8 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa. Będę mieć wizytę na NFZ aby dopytać o prenatalne w tym tygodniu.

Lekarze raczej nie widzą skierowan więc wg mnie możesz mieć kilka i wybrać jedno podając odpowiedni kod.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • tak Nowa

Wysłany: 10 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawia mnie to czy na pewno bo wiem że na rehabilitacje dwie nie można się zapisać w kolejkę równolegle więc pytanie czy na pewno nie widzą

• Ms22 Znajoma

Wysłany: 9 października, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, i jak rozwiązałyście sytuację? Też zastanawiam się nad prowadzeniem ciąży prywatnie, ale skierowania na badania chciałabym brać od lekarza z NFZ i myślę jak to zrobić

Starania od 2020 r.

👱‍♀️ endometrioza 3st.
    👱‍♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%

13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
    15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc
  • Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze i drugie badanie prenatalne jest finansowane przez NFZ od czerwca 2024, bez względu na wiek kobiety w ciąży.

preg.png
  • Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was prowadziła ciąże w przychodni przyszpitalnej? Myślę o czymś takim bo jednak najlepszy sprzęt i lekarze ale obawiam się i kolejek, i standardu opieki, jak często są usg itp.

👩‍🦰1990, 🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP

10.2024 19t 🩷💔
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzę ciążę u dwóch ginekologów.
    Jeden prywatnie - niedaleko miejsca zamieszkania.
    Drugi - w Poznaniu. Mam pakiet z pracy lux med.
    Dostałam takie same skierowanie na badania.
    Tylko idąc z karteczka od lekarza prywatnego (ginekolog wiekowy z dobrymu opiniami) płaciłabym za badania. Z lux med mam za darmo.
    Na prenatalne dostałam skierowanie od ginekologa z lux med (zapisałam się już).
    Wydaje mi się, że lekarze nie widzą skierowań jakie posiadasz.

• Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy będąc w ciąży jeszcze nie potwierdzonej przez lekarza (tylko test i beta) można skorzystać z tego prawa, że na NFZ muszą znaleźć dla ciężarnej termin w ciągu 7 najbliższych dni? Czy to działa dopiero po założeniu karty ciąży?

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

28.11 ⏸️ beta 59,9 mIU/ml
    30.11 beta 171,1 mIU/ml prog 27,50 ng/ml
    2.12 beta 427 mIU/ml
    4.12 beta 946,5 mIU/ml
    10.12 beta 11.737,6 mIU/ml
    🩺 20.12 - mały człowieczek z serduszkiem ❤️ CRL 0.39cm
    🩺🔜 31.12 NFZ, 🩺 🔜 17.01 prywatnie

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ