X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 3 tydzień - plamienia
Odpowiedz

3 tydzień - plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ka_mila Nowa

Wysłany: 20 marca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Od listopada staramy się z mężem o dziecko, w tym cyklu miałam pierwsze monitorowanie owulacji, robiliśmy wszystko zgodnie z zaleceniami lekarza. Lekarz przepisał mi również duphaston i 9 dnia jego brania kazał wykonać test ciążowy(to był 18.03) kreska ciążowa wyszła bardzo niewyraźna wręcz niewidoczna, więc udałam się na badanie krwi Beta HCG, otrzymałam wynik 112 ml- był to 12/13 dzień po owulacji. Wiec wskazuje to, że jestem w ciąży, lekarz zalecił dalej zażywać duphaston 2x1 oraz pojawić się u niego 1.04, chyba, że będzie coś się działo to informować. Następnego dnia od pozytywnego wyniku pojawiło się rano plamienie, z moczem czerwone i po podtarciu na papierze. Zrobiłam ponownie badanie Beta HCG i wyszło mi 197 ml- czyli ten wynik jest po 24 godz. od poprzedniego. Na wkładce i na papierze miałam już brązowe ślady, popołudniem już nie plamiłam. Dziś na papierze znowu miałam bardziej brązowy ślad i jeden skrzep. Lekarz wczoraj zwiększył mi dawkę duphastonu do 3 x 1 i zalecił zażywać nospe 2 x 1. Kolejne badanie Beta HCG zlecił na wtorek. Miałyście podobne sytuacje ? Dodam, że teraz jest jeszcze ten czas kiedy mogłabym dostać miesiączkę, moje cykle są bardzo nieregularne od 28 do 36 dni. Czyli we wtorek będzie ostatni dzień kiedy jeszcze mogłabym dostać miesiączkę. Często przed miesiączkami miałam plamienia przez 3/4 dni pod rząd lub 2 dni plamienie jeden nic i znowu plemienie, po czym dopiero miesiączka. Bywało, że miałam również brązowe plamienia przed miesiączką.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ