X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 5 tydzien ciazy a zarodek nadal w jajowodzie
Odpowiedz

5 tydzien ciazy a zarodek nadal w jajowodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam od ginekologa z pierwszej wizyty potwierdzajacej ciaze. Ost. okres mialam 20 maja, czyli wychodziloby na to ze teraz jest 5 tydzien . bylam przekonana ze lekarz zauwazy juz zarodek w macicy tym bardziej ze 2 testy wyszly pozytywne i bardzo bola mnie piersi, nie mowiac o tym ze nie pojawila sie miesiaczka. podczas badania usg lekarz stwierdzil ze nic nie widac w macicy i dopiero przyglądając sie jajowodowi zauwazyl zarodek przy wyjsciu z jajowodu. dostalam luteine 1000 i buscopan forte i za tydzien na wizyte zeby zobaczyć czy zarodek przedostal sie do macicy. czy ktoras z was miala podobnie ? strasznie sie boje ze to ciaza pozamaciczna . bede wdzieczna za kazda odpowiedz . lekarz nie chciał mowic zbyt wiele.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja być może się nie znam za bardzo ale pęcherzyk jest widoczny dopiero jak beta jest powyżej 1000. Sama byłam u lekarza w 5+1 i był widoczny jedynie pęcherzyk 2mm, bez zarodka wiec trochę dziwi mnie, że lekarz widział zarodek u Ciebie w 5 tygodniu i to w jajowodzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zarodek byłby w jajowodzie, to jest to wskazanie do natychmiastowej hospitalizacji, bo rosnąca w jajowodzie ciąża pozamaciczna może pęknąć i spowodować krwotok, a to jest zagrożenie dla życia i zdrowia. A już na pewno takiej ciąży nie podtrzymuje się luteiną.

Albo z nerwów coś pomyliłaś, albo lekarz nie wie co mówi... Ja bym ci poradziła przejść się dziś raz jeszcze ale do innego lekarza i poprosić do kolejne USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:11

Gosposia
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megidoosek zgadzam się z Gosposią. Uważam, że powinnaś iść jak najszybciej do innego lekarza, bo moim zdaniem jeśli zarodek widoczny jest na USG przy wyjściu z jajowodu, to już jest za duży, żeby przedostać się dalej :( No ale mam nadzieję, że może lekarz coś przekombinował i wszystko u Ciebie dobrze. W każdym razie musisz to sprawdzić jak najszybciej.

l54t4dr.png
  • nicierpliwa:) Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Mam do was pytanko bo zaczynam świrować. Ostatnią miesiączkę miałam 17 czerwca 2016 przypuszczam że do zapłodnienia doszło 30 czerwca ,14 lipca miałam dostać okres i nic zrobiłam testy i wyszły pozytywne , 18 lipca byłam u gin i robiłam beta hcg 214,9 U/l i usg lekarz stwierdził że pecherzyka jeszcze nie ma ale widać że coś się tworzy. 25 lipca poszłam do innego gin i był już pęcherzyk 6,4 mm wg pani dr na 5 tyg 2 dni ale bez zarodka. Czy nie powinno już być coś widać w pecherzyku, boje się że bedzie coś nie tak a tak długo się staraliśmy .:(

niecierpliwa:)

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja być może się nie znam za bardzo ale zarodek jest widoczny dopiero jak beta jest powyżej 1000. Sama byłam u lekarza w 5+1 i był widoczny jedynie pęcherzyk 2mm, bez zarodka wiec trochę dziwi mnie, że lekarz widział zarodek u Ciebie w 5 tygodniu i to w jajowodzie :/

kochana w którym tyg u ciebie widać było zarodek i serducho??

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicierpliwa:) wrote:
    Cześć dziewczynki
    Mam do was pytanko bo zaczynam świrować. Ostatnią miesiączkę miałam 17 czerwca 2016 przypuszczam że do zapłodnienia doszło 30 czerwca ,14 lipca miałam dostać okres i nic zrobiłam testy i wyszły pozytywne , 18 lipca byłam u gin i robiłam beta hcg 214,9 U/l i usg lekarz stwierdził że pecherzyka jeszcze nie ma ale widać że coś się tworzy. 25 lipca poszłam do innego gin i był już pęcherzyk 6,4 mm wg pani dr na 5 tyg 2 dni ale bez zarodka. Czy nie powinno już być coś widać w pecherzyku, boje się że bedzie coś nie tak a tak długo się staraliśmy .:(
    Witam, nie masz powodów do zmartwień, jeszcze za szybko na zarodek, ja tez byłam w 5tc i był tylko pęcherzyk, gin kazała mi przyjsc za dwa tyg czyli jutro bo wtedy prawdopodobnie moze bić już nawet serduszko:-) także głowa do góry, nie świrować mi tu:-)

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Witam, nie masz powodów do zmartwień, jeszcze za szybko na zarodek, ja tez byłam w 5tc i był tylko pęcherzyk, gin kazała mi przyjsc za dwa tyg czyli jutro bo wtedy prawdopodobnie moze bić już nawet serduszko:-) także głowa do góry, nie świrować mi tu:-)

a mogę mieć do ciebie prośbę??
    Napisałabyś po wizycie czy wszytko u ciebie ok i czy usłyszałaś serducho:) podniosło by mnie to na duchu:)

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałabyś po wizycie czy wszytko u ciebie ok i czy usłyszałaś serducho:) podniosło by mnie to na duchu:)
    oczywiscie, że napisze, nie ma żadnego problemu :-) Trzeba być dobrej myśli, idąc na pierwsze usg zaraz jak zobaczyłam wyniki bety to byłam pewna , że jeszcze zalązka nie będzie , że tylko pęcherzyk wiec sie nie rozczarowałam. Ty tez sie nie martw niczym

• Gosposia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam u lekarza w 5 tyg ciąży (według OM), to pęcherzyk miał 3mm. Tydzień później wylądowałam w szpitalu z krwawieniem, ale pęcherzyk dzielnie się trzymał. Wychodząc do domu, czyli pod koniec 6 tyg (5t5d) nie było jeszcze zarodka, pęcherzyk 11mm i ciałko żółte obecne. Dokładnie tydzień później na kontroli u gin prowadzącego był maleńki zarodek 2mm z serduszkiem. Nie wiem ile mm miał pęcherzyk, ale od lekarza usłyszałam, że ciąża rozwija się prawidłowo, zgodnie z tygodniem ciąży według OM. Nie stresujcie się dziewczyny. Jeżeli nie jesteście pewne (tzn. nie macie potwierdzonej przez usg daty owulacji), to ciąża może być młodsza niż wam się wydaje ;) Dajcie jej czas, dbajcie o siebie i wszystko będzie dobrze ;) Ciąża to fajny czas, ale pełen stresów i wyczekiwania. Później będziecie się stresować przed prenatalnymi, połówkowymi itd... :) Cieszcie się ciążą! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:21

Gosposia
  • ilonaaaa Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5 tygodniu był pęcherzyk lekarz nie widział zarodka, ale w 8 jak byłam biło juz serduszko i jest wszystko ok :) tak wiec w 5 tygodniu bardzo rzadko można zauważyć zarodek ale pęcherzyk powinien być ;) ale to wszystko zależy :)

ilonaaaa
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiecywałam "niecierpliwa" wiec daje znac, jestem po wizycie , i widziałam już kruszynke z serduszkiem:-) takze nie martw sie, pojdziesz na wizytę teraz to tez zobaczysz już :-)

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    obiecywałam "niecierpliwa" wiec daje znac, jestem po wizycie , i widziałam już kruszynke z serduszkiem:-) takze nie martw sie, pojdziesz na wizytę teraz to tez zobaczysz już :-)

no to super tylko gratulować :)Ja mam wizytę 16 postanowiłam do tego czasu wyluzować i nie świrować.Dzięki wielkie za wsparcie i info :)

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super tylko gratulować :)Ja mam wizytę 16 postanowiłam do tego czasu wyluzować i nie świrować.Dzięki wielkie za wsparcie i info :)
    No pewnie, że wyluzuj pomimo , że to takie proste nie jest, ale stresem w niczym nie pomożesz :-) wszystko będzie ok i oczywiście masz się pochwalić po wizycie fasoleczką :-)

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki napewno to zrobie:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana w którym tyg u ciebie widać było zarodek i serducho??

W 8 tygodniu byłam na wizycie i był już dzidziuś z bijącym serduszkiem. Serduszko często już widać 6+4 czyli w 7 tygodniu ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serduszko było już w 6+2 :)

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ