X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 6+1 (?)a pusty pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

6+1 (?)a pusty pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mejzi Nowa

Wysłany: 15 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    W którym tygodniu u was pojawił się zarodek ? Jak to wygląda w przypadku długich cykli ?
    Byłam wczoraj na pierwszym badaniu usg . Wg aplikacji mial to być tydzień 6+1 ale lekarz od razu stwierdził, ze ciąża jest albo dużo młodsza i dopiero sie wszytsko rozwija ,albo po prostu się nie udało...
    Na obrazie usg było widać jedynie mały pęcherzyk ciążowy .
    Chciałabym jeszcze dodać, że mam długie cykle ,bo między 32 a 35 dni .
    Myślałam, że tą wczorajszą wizytą sie uspokoje a jest zupełnie na odwrót 🥲
    W czwartek miałam badanie krwi,powtórka w poniedziałek żeby sprawdzić przyrost. A kolejne kontrolne usg za dwa tygodnie. Oszaleje do tego czasu 🥲🩷

• KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 16 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też czekam aż pojawi się ciałko żółte i zarodek
    Byłam 19 i 20 dpt na wizycie i był pęcherzyk ciążowy
    Czytam że może pojawić się później
    Trochę zaczynam świrować i się stresuje przed piątkowa wizyta w klinice
    Badałam nawet hcg wczoraj i wynosi 11805 (21 dpt)

1 IVF - 5 🥚- 2 zarodki / 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF -3 🥚- 1 zarodek /26.09 ET 1 zarodek trzydniowy ❌
    3 IVF długi protokół - 4 🥚 - 2 zarodki / 22.02 ET
    7dpt beta 52,8 9dpt beta 149 11dpt beta 410 13dpt beta 1205
    07.04 poronienie 7/9 tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ