7t+1d USG przez brzuch
-
dziewczyny proszę o pomoc bo nie wiem już co myśleć. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem kiedy co, powinno już być widać
no więc zacznę od początku...
pierwszą wizytę u ginekologa miałam w 4t+5 dni. Lekarz zrobił USG dopochwowe. Widać było pęcherzyk a wiek ciązy określił na 2,5 tygodnia. Następna wizyta miała być za miesiąc czyli 10t+1d. Niestety przypałętał się grzybek i ginekologa musiałam odwiedzić wcześniej. Mój aktualnie jest na urlopie więc poszłam do pierwszego lepszego tylko po receptę. Lekarz stwierdził że jeżeli już jestem to zrobi USG i sprawdzi czy wszystko ok. USG było robione dzisiaj w 7t+1d przez brzuch. Widać było zarodek, a kiedy zapytałam o serduszko to lekarz powiedział "to jest jeszcze takie malutkie, proszę przyjść za 3 tygodnie" 3 tygodnie? jak ja mam wytrzymać 3 tygodnie??? lekarz na koniec dodał że wszystko jest ok i nie mam się martwić a jednak nie potrafię! martwię się kiedy czytam że niektóre dziewczyny widziały już serduszko w 6-7 tygodniu a u mnie? czy to przez to że USG było robione przez brzuch? czy na USG dopochwowym byłoby więcej widać?misiulka2000 lubi tę wiadomość
Jolka1928 -
hej kochana, nie martw sie, wazne, ze pecherzyk nie jest pusty ! Ja serduszko uslyszalam w 9t3d ciazy i mialam robione dopochwowo, niestety nie wiem czy wczesniej byloby juz widoczne serduszko, musisz poczekac na wypowiedzi innych dziewczyn i narazie STARAC SIE nie martwic na zapas :* 3mam kciuki
-
nick nieaktualnyjolka wrote:przepraszam, źle napisałam w obu postach. Będzie to 9t+1d
Myślę, że nie ma co się martwic na zapas. Ja jestem teraz w 7t+1d, i wizytę tez mam za 2 tygodnie, 15/04. Więc chyba jesteśmy w tym samym czasie Byłam na USG (dopochwowo) w ubiegły piątek i Pani doktor powiedziała, że powinnam coś usłyszeń na badaniu w połowie kwietnia.Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpokojnie jak na wojnie.
Już pisałam na innym wątku ale napiszę i Wam.
Wszystko zależne jest od aparatury jaką dysponuje lekarz.
Pierwszą wizytę miałam w 5t6d i na usg robionym przez brzuch widać było pięknie bijące serduszko. Aż sama się zdziwiłam, że to już!
Niestety następnego dnia trafiłam do szpitala z krwawieniem i tam zrobili mi znów usg przez brzuch na którym widać było tylko pęcherzyk. Kazali mi wrócić na kolejne usg tym razem dopochwowe na następny dzień i znów widać było serduszko. Także wygląda na to, że duże znaczenie ma jakoś sprzętu na którym wykonywane jest badania.
Powodzenia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 23:19
Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też czekam, byłam wczoraj na usg przez krwawienia to jest mój 7 tydzień, i zarodek w 6 tygodniu 4 dniu miał 2,4 bicie 90/min i lekarz powiedział że to za mało na taki wiek ciąży i że ciąża nie rozwija się prawidłowo... cały czas słyszę te słowa w głowie masakra:( któraś miała podobnie a jednak wszystko się dobrze skończyło? Zrozpaczona:(
-
fo09czka wrote:Dziewczyny ja też czekam, byłam wczoraj na usg przez krwawienia to jest mój 7 tydzień, i zarodek w 6 tygodniu 4 dniu miał 2,4 bicie 90/min i lekarz powiedział że to za mało na taki wiek ciąży i że ciąża nie rozwija się prawidłowo... cały czas słyszę te słowa w głowie masakra:( któraś miała podobnie a jednak wszystko się dobrze skończyło? Zrozpaczona:(
foczka tylko spokojnie bo maluszkowi twój stres i nerwy nie służą...
ty w 6t4d miałaś zarodek wielkości 2,4 a ja w 6t2d miałam Groszka który miał ledwo 2mm a serduszka jeszcze nie było widać...więc nie bardzo rozumiem lekarzy którzy już twierdzą u Cb że ciąża się nie rozwija prawidłowo...
ja poszłam 3 tyg później i Groszek miał już 2cm i serduszko pięknie biło! Poczekaj do kolejnej wizyty, wiem że ci ciężko ale wytrzymaj w spokoju dla tego serduszka! A ja zaciskam kciuki za Ciebie, za Was!!Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za słowa otuchy:) już mi lepiej jestem spokojniejsza dzięki wam tyle się naczytałam że dosłownie głowa mi pęka:) dziękuję:* uzbrajam się w cierpliwość i biorę się w garść
-
nick nieaktualny
-