8 tc brak zarodka
-
Cześć mamusie istniejące i przyszłe.
Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.
Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.
Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.
Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.
Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?
Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża
Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.
Pozdrawiam i liczę za odzew -
Hej, może owulacja wystąpiła później niż myślisz i to nie jest 8 tydzień tylko dużo wcześniej. U mnie beta w 4/5 tygodniu wynosiła ponad 6 tysięcy. Mi lekarz powiedział że nie wyliczy mi wieku ciąży na podstawie miesiączki bo miałam nieregularne. Wiesz kiedy miałaś owulację?31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Ja w pierwszej ciąży miałam przesunięta owulacje o tydzień i wiek ciąży też był młodszy o tydzień. To była w zasadzie wpadka i złoty strzał 🙈 dlatego wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Z długości cyklu powinnam mieć owulacje tydzień wcześniej. Także może być że masz podobnie.
-
Hej dziewczyny, napiszę wam aktualizację , bo być może akurat któraś z Was wróci lub będzie szukała takiego wątku.
Niestety w moim przypadku mimo upływających dni pęcherzyk nie powiększył się, a w środku nie wykształciły się nowe struktury. Dziś rano miałam ostatnie USG ( 8T + 6d) i niestety to samo.
Jestem już po zabiegu.
Ściskam Was ❤️ -