X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 8 tc brak zarodka
Odpowiedz

8 tc brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie istniejące i przyszłe.

Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

Pozdrawiam i liczę za odzew

• Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może owulacja wystąpiła później niż myślisz i to nie jest 8 tydzień tylko dużo wcześniej. U mnie beta w 4/5 tygodniu wynosiła ponad 6 tysięcy. Mi lekarz powiedział że nie wyliczy mi wieku ciąży na podstawie miesiączki bo miałam nieregularne. Wiesz kiedy miałaś owulację?

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, niestety. Jest nieregularna a tym razem wyjątkowo jej nie monitorowałam w żaden sposób

• MadCat Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam przesunięta owulacje o tydzień i wiek ciąży też był młodszy o tydzień. To była w zasadzie wpadka i złoty strzał 🙈 dlatego wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Z długości cyklu powinnam mieć owulacje tydzień wcześniej. Także może być że masz podobnie.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop

⏩Wizyta 11. 08
    Połówkowe 19.08

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, napiszę wam aktualizację , bo być może akurat któraś z Was wróci lub będzie szukała takiego wątku.
    Niestety w moim przypadku mimo upływających dni pęcherzyk nie powiększył się, a w środku nie wykształciły się nowe struktury. Dziś rano miałam ostatnie USG ( 8T + 6d) i niestety to samo.
    Jestem już po zabiegu.
    Ściskam Was ❤️

• Babsi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoana bardzo mi przykro 🫂🫂🫂

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ