X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 8 tc brak zarodka
Odpowiedz

8 tc brak zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie istniejące i przyszłe.

Ja mam pytanie zapobiegawcze i wybiegające w przyszłość.

Cała moja (druga) ciąża jest jakaś spóźniona. Pęcherzyk ciążowy pojawił się na USG dopiero w 6+3. Nie było wtedy widać nic więcej, prócz pęcherzyka.

Po USG w 8+0 pęcherzyk urósł do 15 mm, zarodka nie widać, ale jakaś struktura z przypominająca pęcherzyk żółtkowy zaczęła się wykształcać. Na razie zarodka nadal brak. Objawy ciążowe : bolesne piersi. Nie boli boli mnie brzuch, nie plamie. Wszystko ok.

Pogodziłam się z tym, że zarodek może się nie wykształcić już… Ale mam większą zagwozdkę.

Czy znacie sytuacje, w których zarodek pojawił się dopiero tak późno , a mimo to był zdrowy , ciąża rozwijała się zdrowo i dziecko urodziło się zdrowe?

Mam schizy, że nawet jeśli coś się pojawi, to będzie to nie do końca w porządku i zdrowa ciąża :(

Dodam, że bhcg w 6+3 wynosiła 1900 i to jedyna jaka badałam, nie chce się nakręcać , a lekarz nie widzi na razie potrzeby, bo mówi że ważniejsze na tym etapie jest zawsze USG.

Pozdrawiam i liczę za odzew

• Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może owulacja wystąpiła później niż myślisz i to nie jest 8 tydzień tylko dużo wcześniej. U mnie beta w 4/5 tygodniu wynosiła ponad 6 tysięcy. Mi lekarz powiedział że nie wyliczy mi wieku ciąży na podstawie miesiączki bo miałam nieregularne. Wiesz kiedy miałaś owulację?

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, niestety. Jest nieregularna a tym razem wyjątkowo jej nie monitorowałam w żaden sposób

• MadCat Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam przesunięta owulacje o tydzień i wiek ciąży też był młodszy o tydzień. To była w zasadzie wpadka i złoty strzał 🙈 dlatego wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Z długości cyklu powinnam mieć owulacje tydzień wcześniej. Także może być że masz podobnie.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷

⏩28.04 wizyta prywatna

Wstępny termin 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
    🧔💊 Pregna On, witamina D

preg.png
  • Cocoanna Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, napiszę wam aktualizację , bo być może akurat któraś z Was wróci lub będzie szukała takiego wątku.
    Niestety w moim przypadku mimo upływających dni pęcherzyk nie powiększył się, a w środku nie wykształciły się nowe struktury. Dziś rano miałam ostatnie USG ( 8T + 6d) i niestety to samo.
    Jestem już po zabiegu.
    Ściskam Was ❤️

• Babsi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoana bardzo mi przykro 🫂🫂🫂

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ