X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Alergia a wczesna ciąża
Odpowiedz

Alergia a wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak się zastanawiam, mam alergię i w dodatku jeszcze związaną z tym astmę. Czy ktoś z Was konsultował się z lekarzem w tej sprawie, czy można brać leki w tym czasie?

• pakima Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zostaje ci nić innego jak porozmawiać z lekarzem

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Tellina Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałam się z Alergologiem, który powiedział mi, że nie mogę brać leków :(
    Mam alergie na pyłki, kurz - przepisał mi tylko buderhin, który mam brać w ostateczności.

ce59ue6.png
  • demi_01 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dzisiaj byłam u lekarza, też dostałam ten budherin, ale mi lekarka powiedziała, że moge spokojnie brać 2 razy dziennie. Tabletki tylko w ostateczności i to w drugim trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:36

• pakima Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wam współczuje trochę, bo ja owszem mam alergię ale nie aż taką żeby leki zażywać. Fakt faktem jak ktoś kosi trawę czy dmuchawce są to koszmar i muszę siedzieć w domu i nie wychodzić.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ