X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne -pytanie
Odpowiedz

Badania prenatalne -pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem 10+5 , 2 kwietnia mam badania prenatalne w Juraszu w Bydgoszczy. Jak wyglądają takie badania? To moja pierwsza ciąża (wiek 35). Czy USG rzeczywiście trwa 30 minut? Czy mąż może być ze mną na tym badaniu i rozmowie z genetykiem? I jeszcze jedno. Czy macie w 11 tygodniu już brzuszek? Ja jestem normalna wagowo (ok 65) ,nie za chuda nie za gruba, za dnia mnie trochę wzdyma,ale wieczorem u rano płasko. Kiedy brzuszek wyskoczył Wam?

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 17-18 tc brzuch. Moje badanie nie trwało 30 minut, bo bobas współpracował i dał się mierzyć. Możesz być z mężem. To po prostu bardziej szczegółowe usg - zazwyczaj przez brzuch.

DarKa35 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Lovestory Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest teraz z badaniami prenatalnym? Gdzieś czytałam, że są dla każdej ciężarnej na NFZ. Czy to prawda?

Z 🩷 10.2016
    👼 05.2020
    M 🩵 04.2021
    💔👼 04.2025
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oraz II są na nfz, ginekolog wystawia skierowanie. Niektóre przychodnie wymagają na II kolejnego skierowania, ale większość robi je na jednym wystawionym przed I.

Lovestory lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Lovestory Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh to fajnie. W poprzedniej ciąży miałam na NFZ ale dlatego, że siostra urodziła synka z wadą - rozszczepem wargi. Dlatego teraz się zastanawialam .

Z 🩷 10.2016
    👼 05.2020
    M 🩵 04.2021
    💔👼 04.2025
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po prenatalnych. Mały ma 6.3 cm. Wszystkl w porządku. Czy też dostaliście skierowanie na kariotypy? Że względu na to że ciąża z in vitro.

Lovestory lubi tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ