X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Badania prenatalne -pytanie
Odpowiedz

Badania prenatalne -pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem 10+5 , 2 kwietnia mam badania prenatalne w Juraszu w Bydgoszczy. Jak wyglądają takie badania? To moja pierwsza ciąża (wiek 35). Czy USG rzeczywiście trwa 30 minut? Czy mąż może być ze mną na tym badaniu i rozmowie z genetykiem? I jeszcze jedno. Czy macie w 11 tygodniu już brzuszek? Ja jestem normalna wagowo (ok 65) ,nie za chuda nie za gruba, za dnia mnie trochę wzdyma,ale wieczorem u rano płasko. Kiedy brzuszek wyskoczył Wam?

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️
    TP 10.10.2025 🍀😁
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 17-18 tc brzuch. Moje badanie nie trwało 30 minut, bo bobas współpracował i dał się mierzyć. Możesz być z mężem. To po prostu bardziej szczegółowe usg - zazwyczaj przez brzuch.

DarKa35 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Lovestory Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest teraz z badaniami prenatalnym? Gdzieś czytałam, że są dla każdej ciężarnej na NFZ. Czy to prawda?

Z 🩷 10.2016
    👼 05.2020
    M 🩵 04.2021
    💔👼 04.2025
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oraz II są na nfz, ginekolog wystawia skierowanie. Niektóre przychodnie wymagają na II kolejnego skierowania, ale większość robi je na jednym wystawionym przed I.

Lovestory lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Lovestory Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh to fajnie. W poprzedniej ciąży miałam na NFZ ale dlatego, że siostra urodziła synka z wadą - rozszczepem wargi. Dlatego teraz się zastanawialam .

Z 🩷 10.2016
    👼 05.2020
    M 🩵 04.2021
    💔👼 04.2025
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem już po prenatalnych. Mały ma 6.3 cm. Wszystkl w porządku. Czy też dostaliście skierowanie na kariotypy? Że względu na to że ciąża z in vitro.

Lovestory lubi tę wiadomość

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️
    TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ