X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bardzo duży pęcherzyk żółtkowy, któraś miała?
Odpowiedz

bardzo duży pęcherzyk żółtkowy, któraś miała?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • plusikminusik Nowa

Wysłany: 7 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    bylam wczoraj na USG, to byl 7t3d wg OM,
    moje obawy sa duze, poniewaz jak na ten wiek ciazy i w ogole ponad wszelkie normy mam percherzyk zoltkowy (YS) o srednicy 8mm..
    -GS: 21,5 mm
    -CRL: 3,5 mm (wg USG to 6 tydzien, ale nie ma opcji, bo owulacje mialam dokladnie w 12 dc przy regularnych cyklach 28 dniowych)
    -FHR (+)

martwie sie tym pecherzykiem zoltkowym, czytalam ze rokowania sa marne i martwie sie tez malym zarodkiem.
    czy ktoras z Was miala podobna sutuacje? i jak sie to zakonczylo u Was?
    bardzo prosze o jakiekolwiek sugestie..

6 lipiec 2018: ciąża pozamaciczna i usunięcie prawego jajowodu.
    15 listopad 2019: ciąża zatrzymana (9t).
  • baksia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie jest podobna sytuacja. Ciąża młodsza o 5 dni. I lekarz powiedział, ze jest duży pęcherzyk żółtkowy ale niestety nie zmierzył no ale jest większe niż maluszek. Maluszek w sobotę tydzień temu miał 4mm i jest serduszko. Tez czytałam, ze zbyt duży pęcherzyk zoltkowy nie wróży nic dobrego 😔 ale mam nadzieje, ze u nas będzie wszystko dobrze 🙏🏻.
    Kiedy masz następna wizytę ?

iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • plusikminusik Nowa

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero w nastepnym tygodniu, ale przestalam sie martwic, bo i tak nic to nie da. tak sobie to tlumacze przynajmniej.. a ktory masz tydzien/dzien ciazy wedlug OM?

• plusikminusik Nowa

Wysłany: 11 listopada 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, bardzo mi przykro..
    a jaki miałaś duży zarodek, a jaki pęcherzyk żółtkowy (chodzi mi o konkretną wielkość w mm)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 18:46

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ