beta
-
Monikawysocka wrote:Dziewczyny mozliwe zeby w innym labatorium diagnostyka byla beta 27,72 a w szpitalu 12,48 ?
Całkowicie możliwe, aczkolwiek dobrze to sprawdzić.
Wszystko zależy od laboratorium do jakiego wysyłają wyniki. U mnie wyniki krwi z przychodni idą do laboratorium X, a od prywatnego gina do laboratorium Y.
Laboratorium X ma inne normy niż Laboratorium Y, np. w jednym (X) ciążę stwierdza się przwy wyniku powyżej 0,1, a w drugim (Y) przy wyniku powyżej 5.
Stąd już widać, że laboratoria mają różny sprzęt, o różnej czułości stąd taka rozbieżność w normach dla każdego z nich.
Naturalnie dobrze by było w takiej sytuacji, po pierwsze, porównać normy, jak bardzo się różnią i odnieść to do wyników. Po drugie powtórzyć betę, bo przy tak małej jej wartości mamy tu rozbieżność na poziomie 50% wartości. Naturalnie może to wynikać z norm laboratoriów (zwłaszcza przy małych wartościach bety są duże rozbieżności), ale też może to być znak, że beta po prostu spada
Ja bym pewnie powtórzyła ostatnią betę za 48h w tym samym laboratorium, albo zrobiłabym ją od nowa, dwa badania co 48h w innym laboratorium, żeby mieć miarodajny wynik i żeby sprawdzić jej przyrost.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 07:29
-
Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,.na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien
Listopad 2016 początek starań
wrzesień -listopad 2016 CLO
Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
Pcos -
justynaa02 wrote:Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,.na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien
Przestań spamować wszystkie wątki tym samym postem. Dostałaś już odpowiedzi na temat swojej przypadłości w 2 wątkach więc po co spamujesz dalej? Przeczytaj sobie najpierw to co dziewczyny Ci napisały (w tym ja). -