X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta
Odpowiedz

beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikawysocka Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozliwe zeby w innym labatorium diagnostyka byla beta 27,72 a w szpitalu 12,48 ?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkałam się z wynikami krwinek czerwonych robione dzien po dniu w 2 laboratoriach i roznica ponad 2 tys...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • seremida Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratoria mogą mieć różne sprzęty, dlatego wyniki też mogą się trochę od siebie różnić.

Hashimoto + niedoczynność = Letrox 75
    8599sek27f3kxupf.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikawysocka wrote:
    Dziewczyny mozliwe zeby w innym labatorium diagnostyka byla beta 27,72 a w szpitalu 12,48 ?

Całkowicie możliwe, aczkolwiek dobrze to sprawdzić.

Wszystko zależy od laboratorium do jakiego wysyłają wyniki. U mnie wyniki krwi z przychodni idą do laboratorium X, a od prywatnego gina do laboratorium Y.

Laboratorium X ma inne normy niż Laboratorium Y, np. w jednym (X) ciążę stwierdza się przwy wyniku powyżej 0,1, a w drugim (Y) przy wyniku powyżej 5.

Stąd już widać, że laboratoria mają różny sprzęt, o różnej czułości stąd taka rozbieżność w normach dla każdego z nich.

Naturalnie dobrze by było w takiej sytuacji, po pierwsze, porównać normy, jak bardzo się różnią i odnieść to do wyników. Po drugie powtórzyć betę, bo przy tak małej jej wartości mamy tu rozbieżność na poziomie 50% wartości. Naturalnie może to wynikać z norm laboratoriów (zwłaszcza przy małych wartościach bety są duże rozbieżności), ale też może to być znak, że beta po prostu spada :/

Ja bym pewnie powtórzyła ostatnią betę za 48h w tym samym laboratorium, albo zrobiłabym ją od nowa, dwa badania co 48h w innym laboratorium, żeby mieć miarodajny wynik i żeby sprawdzić jej przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 07:29

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Listopad 2016 początek starań
    wrzesień -listopad 2016 CLO
    Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
    Pcos
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynaa02 wrote:
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Przestań spamować wszystkie wątki tym samym postem. Dostałaś już odpowiedzi na temat swojej przypadłości w 2 wątkach więc po co spamujesz dalej? Przeczytaj sobie najpierw to co dziewczyny Ci napisały (w tym ja).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ