X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta
Odpowiedz

beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikawysocka Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozliwe zeby w innym labatorium diagnostyka byla beta 27,72 a w szpitalu 12,48 ?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spotkałam się z wynikami krwinek czerwonych robione dzien po dniu w 2 laboratoriach i roznica ponad 2 tys...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • seremida Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratoria mogą mieć różne sprzęty, dlatego wyniki też mogą się trochę od siebie różnić.

Hashimoto + niedoczynność = Letrox 75
    8599sek27f3kxupf.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikawysocka wrote:
    Dziewczyny mozliwe zeby w innym labatorium diagnostyka byla beta 27,72 a w szpitalu 12,48 ?

Całkowicie możliwe, aczkolwiek dobrze to sprawdzić.

Wszystko zależy od laboratorium do jakiego wysyłają wyniki. U mnie wyniki krwi z przychodni idą do laboratorium X, a od prywatnego gina do laboratorium Y.

Laboratorium X ma inne normy niż Laboratorium Y, np. w jednym (X) ciążę stwierdza się przwy wyniku powyżej 0,1, a w drugim (Y) przy wyniku powyżej 5.

Stąd już widać, że laboratoria mają różny sprzęt, o różnej czułości stąd taka rozbieżność w normach dla każdego z nich.

Naturalnie dobrze by było w takiej sytuacji, po pierwsze, porównać normy, jak bardzo się różnią i odnieść to do wyników. Po drugie powtórzyć betę, bo przy tak małej jej wartości mamy tu rozbieżność na poziomie 50% wartości. Naturalnie może to wynikać z norm laboratoriów (zwłaszcza przy małych wartościach bety są duże rozbieżności), ale też może to być znak, że beta po prostu spada :/

Ja bym pewnie powtórzyła ostatnią betę za 48h w tym samym laboratorium, albo zrobiłabym ją od nowa, dwa badania co 48h w innym laboratorium, żeby mieć miarodajny wynik i żeby sprawdzić jej przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 07:29

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Listopad 2016 początek starań
    wrzesień -listopad 2016 CLO
    Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
    Pcos
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynaa02 wrote:
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Przestań spamować wszystkie wątki tym samym postem. Dostałaś już odpowiedzi na temat swojej przypadłości w 2 wątkach więc po co spamujesz dalej? Przeczytaj sobie najpierw to co dziewczyny Ci napisały (w tym ja).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ