X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że to mój pierwszy wpis, na początek witam :-)
    Wczoraj wieczorem minęło dokładnie miesiąc od pierwszego dnia ostatniego okresu, w związku z czym zrobiłam test. Wynik - jedna bardzo silna kreseczka, druga baaaardzo blada, ale widoczna... W związku z czym dzisiaj udałam się na badanie beta HCG. Wynik - 60,41
    Pierwsze pytanie - czy to na pewno oznacza że jestem w ciąży? :-)
    Jeżeli tak, to proszę o informacje co dalej? Czy iść od razu do ginekologa, czy jeszcze poczekać?

m3sxs65gun8uurrl.png
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darek, przepraszam nie widziałam pytania. Ja zrobiłam dzień przed spodziewana @! Mam powtórzyć za około 4 dni przyrost. Narazie bardzo boli mnie brzuch bez leków nie daje rady, może jednak @ przyjdzie, bo wszytskie objawy na nią mam

Będzie dobrze :) musi być dobrze :)
  • darek Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może dla mnie jest jeszcze jakaś nadzieja :) No nic. Trzymam kciuki i odezwę się jak przyjdzie @ żeby się za bardzo nie nakrecac :)

Wizyta:
    Wizyta: 16.09.2016
    Szpital: 20.09.2016
    Prenatalne 22.09.2016
    hchy9jcgqql15z4o.png

Kropek :*
  • PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) czekam :) ja też, jak coś więcej będzie wiadomo. :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaMi525 wrote:
    Darek, przepraszam nie widziałam pytania. Ja zrobiłam dzień przed spodziewana @! Mam powtórzyć za około 4 dni przyrost. Narazie bardzo boli mnie brzuch bez leków nie daje rady, może jednak @ przyjdzie, bo wszytskie objawy na nią mam
    Przez prawie cały 1 trymestr brzuch boli jak na @ i jajniki ostro pracuja. Te bóle jak i ich brak nie świadczą że bedzie zle....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM wrote:
    Jako że to mój pierwszy wpis, na początek witam :-)
    Wczoraj wieczorem minęło dokładnie miesiąc od pierwszego dnia ostatniego okresu, w związku z czym zrobiłam test. Wynik - jedna bardzo silna kreseczka, druga baaaardzo blada, ale widoczna... W związku z czym dzisiaj udałam się na badanie beta HCG. Wynik - 60,41
    Pierwsze pytanie - czy to na pewno oznacza że jestem w ciąży? :-)
    Jeżeli tak, to proszę o informacje co dalej? Czy iść od razu do ginekologa, czy jeszcze poczekać?
    Hej. Dopiero teraz pojawila sie Twoja wiadomosc.
    Tak, tez mialam na początku taka bladą kreseczke.
    Brta ta swiadczy na pewno o ciąży.
    Po pierwsze to zbadaj przyrost po 48 h od pierwszego badania.
    Do lekarza umów sie za jakieś 3 tygodnie ;-)
    Dopiero od bety okolo 1500 na lepszymi sprzęcie widoczny jest pęcherzyk, na maleństwo trzeba jeszcze poczekać.
    Więc ja proponowałabym za jakieś 3 tygodnie odwiedzić lekarza, wtedy bedzie dzidzia i serduszko! ;-)

No i oczywiście gratulacje!

MagicM lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, to moja jeśli jest, druga ciąża, w pierwszej było zupełnie inaczej.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża jest inna i żadnej się nie porównuje do siebie.

2016 🩷

2020 🩵

• PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni temu moja beta 26,4 dziś 77,
    Chyba jest ok?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przyrost jest okej :-)

2016 🩷

2020 🩵

• Katarinka Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę i pomoc. Jestem po iui. Moje hcg w 28 dc. 70,7, 30 dc. 169,1 mUl/ml, 32 dc. 288 mUl/ml, 34 dc. tylko 370,1 . Od początku miałam mdłości, zawroty głowy, ból piersi, ból brzucha. Teraz wszystko ustąpiło. Na usg w 30 dc było widać pęcherzyk ciążowy. Strasznie się martwie. Może któraś z Was tak miała? Dopiero w poniedziałek mam wizytę, chyba zwariuję.

IUI nr 1 08.01.16
  • Manusia?Agusia Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo juz wariuje.

Jestem tu nowa, ale bardzo licze na wasza pomoc.
    Wedlug moich obliczen to 6w0d ciazy (jeszcze nie potwierdzonej usg wizyta za 4dni), ale kilka dni temu minely mi wszystkie objawy.
    Mialam lekkie mdlosci, ciagniecie w podbrzuszu przy wstawaniu i taki bol sutkow, ze musialam sie przezegnac zanim zaczelam sciagac stanik.
    Obecnie nic procz brzucha-sporadycznie :( sutki jakby tez zbladly, wogole nie bola.

Robilam hcg+b
    15 dpo- 545,30 mIU/ml
    17 dpo- 1213,0 mIU/ml
    20 dpo- 4608,0 mIU/ml (zanik objawow)
    24 dpo- 16054,0 mIU/ml

Progesteron
    27 ng/ml

Dzis 28 dpo czy przy takich przyrostach mozliwe jest obumarcie ciazy badz puste jajo?

Na poczatku ciazy objawy powinny sie chyba wzmagac, a nie ustepowac skoro beta rosnie? Co jest?

Dodam, ze mam 28 lat pco i luf. Leczylam sie 2 lata pomogl wreszcie letrozol i acard. To nasza pierwsza wyczekana ciaza.

Czy, ktoras z Was miala podobnie, ze w tak wczesnej ciazy ustapily objawy?
    (Nie mam namysli dziewczyn, ktore wogole ich nie mialy)
    Prosze Was o odpowiedz.
    Sorry, ze bez polskich znakow, ale pisze z tel.

Mamusia?Agusia
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manusia?Agusia wrote:
    Dziewczyny bo juz wariuje.

Jestem tu nowa, ale bardzo licze na wasza pomoc.
    Wedlug moich obliczen to 6w0d ciazy (jeszcze nie potwierdzonej usg wizyta za 4dni), ale kilka dni temu minely mi wszystkie objawy.
    Mialam lekkie mdlosci, ciagniecie w podbrzuszu przy wstawaniu i taki bol sutkow, ze musialam sie przezegnac zanim zaczelam sciagac stanik.
    Obecnie nic procz brzucha-sporadycznie :( sutki jakby tez zbladly, wogole nie bola.

Robilam hcg+b
    15 dpo- 545,30 mIU/ml
    17 dpo- 1213,0 mIU/ml
    20 dpo- 4608,0 mIU/ml (zanik objawow)
    24 dpo- 16054,0 mIU/ml

Progesteron
    27 ng/ml

Dzis 28 dpo czy przy takich przyrostach mozliwe jest obumarcie ciazy badz puste jajo?

Na poczatku ciazy objawy powinny sie chyba wzmagac, a nie ustepowac skoro beta rosnie? Co jest?

Dodam, ze mam 28 lat pco i luf. Leczylam sie 2 lata pomogl wreszcie letrozol i acard. To nasza pierwsza wyczekana ciaza.

Czy, ktoras z Was miala podobnie, ze w tak wczesnej ciazy ustapily objawy?
    (Nie mam namysli dziewczyn, ktore wogole ich nie mialy)
    Prosze Was o odpowiedz.
    Sorry, ze bez polskich znakow, ale pisze z tel.
    Przyrost jest okej.

Ale niestety nawet przy wyższych wartościach jest możliwość obumarcia, to wszystko zależy jak silne jest dziecko, czy wszystkie narządy prawidłowo sie rozwinęły, a przede wszystkim przy podziale chromosomów.
    Puste jajo zdarza się naprawdę rzadko, więc trzeba być dobrej myśli ;-)

Żadne objawy nie trwają cały czas. Ustępują i sie pojawiają na nowo. :-)

2016 🩷

2020 🩵

• Manusia?Agusia Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka dziekuje za odpowiedz :).
    Zaczynam przypuszczac, ze obwisle cycki po ciazy to nie wina dzieci tylko samych matek wariatek, ktore sie co chwile macaja sprawdzajac czy bola :p (jak ja :]).
    Oby bylo ok bo sie martwie.(dobra juz nie zasmiecam)

Mamusia?Agusia
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no mozliwe. Mnie piersi nie bolą od 7tc sutki też nie. Bardziej swędzą niż są obolałe ;-) ale kazda ciąża jest inna ;-)

Nie martw się, bo to źle na dzidzie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:52

2016 🩷

2020 🩵

• M@linka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka ja miałam dwa razy podobnie i niestety nie skończyło się to pomyślnie...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem nowa :) Staramy się pierwszy cykl, więc jestem jeszcze niedoświadczona. Stąd moje pytanie. Jestem 9 dzień po owulacji. Od 3dpo mam ból brzucha, jajników,wzdęcia, mogę spać całymi dniami. @ powinnam mieć 5.01. Przed staraniami miałam zawyżoną prolaktyne spowodowaną tarczycą. Wczoraj postanowiłam zbadać sobie te hormony, a przy okazji zrobić bete. Tarczyca w normie, prolaktyna 2,04, gdzie norma jest ponad 4,7. Beta<0.1. Na proaktyne brałam Bromergon i podobno przy nim się tak obniża. Jednak zastanawiam się, czy są jeszcze szanse, że mogę być w ciąży. Planuje ponowić betę 13dpo, ale nie wiem czy jest sens.

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Pierwszy raz w życiu poroniłam 25 grudnia samoistnie ciążę ok 6 tygodniową. Mój kolejny cykl wyglądał tak, że pierwszy raz od bardzo dawna zauważyłam dni płodne- z książkowym śluzem przypominającym kurze białko, które rozpoczęły się 17 dnia cyklu. Uznałam to znak od organizmu,że jest gotowy na kolejną ciążę. W tym czasie byliśmy za granicą na wakacjach więc okoliczności sprzyjały. Ponieważ po powrocie okres nie nadszedł w poniedziałek zrobiłam beta hcg- wyszła bardzo niska 28,4 więc nie robię sobie większych nadziei , a głównie martwię tym żeby nie była to ciąża pozamaciczna. Dopiero w poniedziałek będę mieć wyniki piątkowej bety bo powtórzyłam badanie. Chciałabym się nie nakręcać, ale ciężko jest nie myśleć.

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po samoistnym poronieniu szybko zaszłam w obecną ciążę. Generalnie dobrze to wpływa, bo organizm jest przygotowany na ciążę.
    Na pewno beta podrośnie ;-)
    Daj znać jak powtórny wynik! Trzymam kciuki :-)

Sunflower lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny! Jak to dobrze,że jest takie miejsce w sieci, gdzie można znaleźć dziewczyny o podobnych problemach o trochę się powspierać...

Wd miesiączki jestem w 7 tc, ale w zeszłym tygodniu byłam na usg- widoczny jedynie pęcherzyk 5mm. Lekarz uspokajał,że przecież owu mogła się przesunąć. Jednak nie bardzo to do mnie przemówiło, bo mierze tempke i mniej wiecej wiem, kiedy mam owu. Kazał przyjść za dwa tygodnie, ale dzien po zrobiłam betę, potem jeszcze za 48h kolejną i przyrost jedynie 29% (27.01 2047, a 29.01 2631 bety). W poniedziałek mam zrobić kolejną i oczywiście umieram ze strachu :(. Ech...

Jestem już mamą 20ms córci :)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ