X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta ładnie rośnie - czy to zaśniad
Odpowiedz

beta ładnie rośnie - czy to zaśniad

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • granatowa11 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich :)
    nie znalazłam takiego przypadku dlatego postanowiłam napisać.
    Jestem w ciąży (chyba ;) - licząc od owulacji powinien to być 4-5 tydzień. W sobotę robiłam betę - wyszła 5700, w poniedziałek 9250. We wtorek byłam na USG - lekarz nic nie zobaczył, powiedział że nie widzi żadnego pęcherzyka, jest tylko struktura która mu dziwnie wygląda, endometrium jest za grube więc to na pewno zaśniad. Dał mi skierowanie na łyżeczkowanie. W środę poszłam do innej lekarki, powiedziała że nic nie widać nadal na usg (ani pęcherzyka ani nic innego), kazała powtórzyć betę i zgłosić się za tydzień. Beta po ok 55 godzinach od ostatniej: 17500. I tu moje pytanie: czy to może być ten zaśniad? czy beta przy zasniadzie przystasta tak książkowo? Czy zwykle wzrost jest większy? Dodam że nie krwawię, nie mam plamień, brzuch mnie tylko pobolewa i głowa. Nastraszył mnie ten pierwszy lekarz i teraz już sama nie wiem co mysleć.... Czy miał ktoś taki przypadek?

• Ewan Nowa

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granatowa11, przy takiej becie pęcherzyk powinien być już widoczny, ale natura płata figle. Mi przy ciąży pozamacicznej przyrastała na początku prawidłowo. W szpitalu na pewno sprawdzą Ci jeszcze wszystko na usg, także jedz, a nie będziesz się zamartwiać Kochana.

• granatowa11 Debiutantka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci za odpowiedź. Czekam do poniedziałku na rozwój wydarzeń......

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ