Bezsenność w I trymestrze
-
Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJoga , odłożenie urządzeń elektrycznych min 2 godziny przed snem , medytacja , trening autogenny Schultza , trening Jacobsona , naturalne adaptogenny takie jak - rozeniec górski , zen szen , ashwagandha - oczywiście niektóre metody jeśli nie jesteś w ciąży.
Jeśli nadal to nie pomoże, polecam kontakt z psychologiem:
https://avigon.pl/specjalista/agnieszka-wloka
Często problem jest natury
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 12:46
-
Miałam to samo, najgorzej jak doszły do tego upały albo te gwałtowne burze i nawałnice. Teraz jest ciut lepiej, ale pamiętam że poprzednio problem wrócił że zdwojoną siłą jak brzuch urósł i doszły problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. Moja ginekolog mówi że jak nic nie pomoże (czytaj "domowe" sposoby,jak np wy. Ienione w poście powyżej, to tylko psychiatra zostaje i jakieś silne leki:/
-