X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bezsenność w I trymestrze
Odpowiedz

Bezsenność w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama obecnie się zmagam i nie wiem jak sobei pordzić. Potrafię nie spać po kilka godzin.

gwz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joga , odłożenie urządzeń elektrycznych min 2 godziny przed snem , medytacja , trening autogenny Schultza , trening Jacobsona , naturalne adaptogenny takie jak - rozeniec górski , zen szen , ashwagandha - oczywiście niektóre metody jeśli nie jesteś w ciąży.

Jeśli nadal to nie pomoże, polecam kontakt z psychologiem:

https://avigon.pl/specjalista/agnieszka-wloka

Często problem jest natury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 12:46

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo, najgorzej jak doszły do tego upały albo te gwałtowne burze i nawałnice. Teraz jest ciut lepiej, ale pamiętam że poprzednio problem wrócił że zdwojoną siłą jak brzuch urósł i doszły problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. Moja ginekolog mówi że jak nic nie pomoże (czytaj "domowe" sposoby,jak np wy. Ienione w poście powyżej, to tylko psychiatra zostaje i jakieś silne leki:/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ