X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bezsenność w I trymestrze
Odpowiedz

Bezsenność w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama obecnie się zmagam i nie wiem jak sobei pordzić. Potrafię nie spać po kilka godzin.

gwz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joga , odłożenie urządzeń elektrycznych min 2 godziny przed snem , medytacja , trening autogenny Schultza , trening Jacobsona , naturalne adaptogenny takie jak - rozeniec górski , zen szen , ashwagandha - oczywiście niektóre metody jeśli nie jesteś w ciąży.

Jeśli nadal to nie pomoże, polecam kontakt z psychologiem:

https://avigon.pl/specjalista/agnieszka-wloka

Często problem jest natury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 12:46

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo, najgorzej jak doszły do tego upały albo te gwałtowne burze i nawałnice. Teraz jest ciut lepiej, ale pamiętam że poprzednio problem wrócił że zdwojoną siłą jak brzuch urósł i doszły problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. Moja ginekolog mówi że jak nic nie pomoże (czytaj "domowe" sposoby,jak np wy. Ienione w poście powyżej, to tylko psychiatra zostaje i jakieś silne leki:/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ