X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bezsenność w I trymestrze
Odpowiedz

Bezsenność w I trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z bezsennością na początku ciąży? Potrafię spać po kilka godzin w nocy, czasami w ogóle i potem nawet ciężko mi odespać w dzień. Z niewyspania bolą mnie stawy, głowa. Byłam nawet u psychologa, ale chyba nie w tym rzecz. Trochę zaszalała mi tarczyca, ale już mam podniesioną dawkę Euthyroxu. Naprawdę nie wiem już co robić, wykończę się...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama obecnie się zmagam i nie wiem jak sobei pordzić. Potrafię nie spać po kilka godzin.

gwz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joga , odłożenie urządzeń elektrycznych min 2 godziny przed snem , medytacja , trening autogenny Schultza , trening Jacobsona , naturalne adaptogenny takie jak - rozeniec górski , zen szen , ashwagandha - oczywiście niektóre metody jeśli nie jesteś w ciąży.

Jeśli nadal to nie pomoże, polecam kontakt z psychologiem:

https://avigon.pl/specjalista/agnieszka-wloka

Często problem jest natury

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 12:46

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo, najgorzej jak doszły do tego upały albo te gwałtowne burze i nawałnice. Teraz jest ciut lepiej, ale pamiętam że poprzednio problem wrócił że zdwojoną siłą jak brzuch urósł i doszły problemy ze znalezieniem wygodnej pozycji. Moja ginekolog mówi że jak nic nie pomoże (czytaj "domowe" sposoby,jak np wy. Ienione w poście powyżej, to tylko psychiatra zostaje i jakieś silne leki:/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ