bhcg dodatnie,ekstremalnie niski progesteron, test sikany ujemny
-
Dziewczyny, podzielcie się ze mną swoją wiedzą, bo oszaleję...
Staramy się o malucha juz ponad półtora roku, chyba wreszcie się udało! Ale...
W dzień spodziewanej @ zrobiłam test sikany, pokazał się cień cienia ale sporo po terminie (test z rossmana, super czuły). Popędziłam na badanie krwi i wyszło, ze beta 13,7
niestety dodatkowo okazało się, że poziom progesteronu to 0,2...
Dziś powtórzyłam sikacza (inny, z DOZ, też czułosć 10) i nic, nawet po czasie.
Biorę Duphaston 2x dziennie, w czwartek wieczorem powtarzam betę, w piątek do lekarza.
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was miała podobne przejścia? Ekstremalnie niski prg, ale udało się go wyprowadzić na dobry poziom i maluszek zdrowo się rozwija u was? No i jak z tymi negatywnymi sikaczami?
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 14:54
-
Bardzo niziutka beta jak na termin @. Jeśli na pierwszym teście był cień i beta dodatnia, a kolejny test negatywny, to nie wróży to nic dobrego w porównaniu z progesteronem jeszcze, taki poziom jest przed samą miesiączką lub w przypadku braku owulacji jeszcze przed terminem miesiączki.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja robiłam test bardzo czuły (ten 4 dni przed @) i był lekki cień kreski po 11 dniach od owulacji, dziś po 15 dniach od owulacji zrobiłam test mało czuły (od dnia spodziewanej @) i była krecha jak byk, też biorę Progesteron. zrob bete i czekajz pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat
-