X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bhcg dodatnie,ekstremalnie niski progesteron, test sikany ujemny
Odpowiedz

bhcg dodatnie,ekstremalnie niski progesteron, test sikany ujemny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podzielcie się ze mną swoją wiedzą, bo oszaleję...

Staramy się o malucha juz ponad półtora roku, chyba wreszcie się udało! Ale...

W dzień spodziewanej @ zrobiłam test sikany, pokazał się cień cienia ale sporo po terminie (test z rossmana, super czuły). Popędziłam na badanie krwi i wyszło, ze beta 13,7 :D
    niestety dodatkowo okazało się, że poziom progesteronu to 0,2...
    Dziś powtórzyłam sikacza (inny, z DOZ, też czułosć 10) i nic, nawet po czasie.

Biorę Duphaston 2x dziennie, w czwartek wieczorem powtarzam betę, w piątek do lekarza.

Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was miała podobne przejścia? Ekstremalnie niski prg, ale udało się go wyprowadzić na dobry poziom i maluszek zdrowo się rozwija u was? No i jak z tymi negatywnymi sikaczami?

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 14:54

• potworu Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, podbijam, wypowie się któąś z Was?

• Arga Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy niskim progesteronie 5 niestety poroniłam. Beta ładnie rosła przez tydzień i zwolniła. Byłam na luteinie i nic to nie pomogło.

age.png

preg.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo niziutka beta jak na termin @. Jeśli na pierwszym teście był cień i beta dodatnia, a kolejny test negatywny, to nie wróży to nic dobrego w porównaniu z progesteronem jeszcze, taki poziom jest przed samą miesiączką lub w przypadku braku owulacji jeszcze przed terminem miesiączki.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test bardzo czuły (ten 4 dni przed @) i był lekki cień kreski po 11 dniach od owulacji, dziś po 15 dniach od owulacji zrobiłam test mało czuły (od dnia spodziewanej @) i była krecha jak byk, też biorę Progesteron. zrob bete i czekaj

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • _Anuśka_ Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety przy progesteronie 8 na początku ciąży poroniłam w 8 tygodniu.

57668e1ed1ywi30e.png
    12.2016 - początek starań
    8.2017 - badanie nasienia - oligoasthenozoospermia
    1.2018 - badanie nasienia - asthenozoospermia
    4.2018 - poronienie 8 tydzień
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ