X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bieganie w ciąży
Odpowiedz

Bieganie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polozna_patrycja Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Czy są tu jakieś kobietki, które biegały w ciąży??
    Ja bardzo lubię, jednak od kiedy dowiedziałam się o ciąży (a wiedziałam już tydzień przed miesiączką!!), odpuściłam sobie. Zaczął się u nas 8 tydzień. Lekarz na wizycie dzisiaj powiedział, żebym śmiało sobie rekreacyjnie biegała. Tylko mam nie szaleć z maratonami i obserwować organizm.
    Czy są tu jakieś biegaczki?:)

polozna_patrycja
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ale na razie nie biegam o póki co nie zamierzam :)

polozna_patrycja lubi tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biegam, ale ćwiczę w ciąży :)

Przed ciążą zaczęłam i jak się dowiedziałam o ciąży to nie przestałam, tylko teraz uważniej dobieram ćwiczenia.

Mój lekarz, też nie widzi przeciwwskazań o ile czuję się dobrze.

Ważne aby nie doprowadzać do zadyszki, więc myślę, że trucht Ci nie zaszkodzi.

Chociaż ja muszę przyznać, że ja teraz o wiele szybciej się męczę niż przed ciążą. Kiedyś ćwiczenia, które były dla mnie banalne teraz potrafią mnie rozłożyć :)

polozna_patrycja lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • polozna_patrycja Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    Jestem ale na razie nie biegam o póki co nie zamierzam :)

a w którym tygodniu jesteś aktualnie?:)

polozna_patrycja
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz w 5 miesiacu i nadal biegam. Biegam duzo mniej niz kiedys (teraz jakies 5 km a przed ciaza biegalam 10) no i duzo, duzo wolnej niz kiedys. Robie tez przystanki albo maszeruje. Mysle, ze jesli przed ciaza bylas aktywna to mozesz smialo biegac - wsluchuj sie poprostu w swoj organizm, obserwuj jak sie czujesz, czy nic cie nie boli i nie dolega. Bedzie dobrze :-)

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • Fiufiu Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ćwiczyłam przed ciążą i teraz chociaż to dopiero 6 tydzień nie zamierzam rezygnować - chyba, że lekarz mi zabroni. Wysiłek fizyczny to lepsze dotlenienie całego ciała, kondycja i forma przydatna podczas porodu.nie bez powodu wysiłek przY porodzie porównuje się do przebiegniecia maratonu.

dev319pr___.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ