X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Biegunka
Odpowiedz

Biegunka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiunia12 Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć drogie dziewczyny macie jakiś dobry sposób na biegunkę jestem w 10 tygodniu ciąży i mam mały problem od 2 dni mam luźne stolce do tego mało apetytu co bym nie zjadła to jest tak samo. Wypiłam wczoraj Orsalit plus smecten ale nie dało to bardz efektów. Do tego brak apetytu bardzo mnie męczy. Z góry dziękuję za pomoc

• Amatadorka Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz ryż, białe pieczywo, zrezygnuj na jakiś czas z nabiału, rób sobie kisielki, galaretki, prażone jabłka i oczywiście pij wodę :)

RóżowaPantera lubi tę wiadomość

AmatorkaSS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchaj jak dalej bedzie się to utrzymywało to leć do lekarza bo możesz się odwodnić- woda to podstawa a jak do tego nie jesz to nie daj Boże jeszcze gdzieś się przewrócisz- kleiki ryżowe, kasze, kisle, galaretki, sucharki

• barley Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem. Od ponad 5 dni męczą mnie biegunki. Po każdym posiłku niemalże w 20-30 minut po wszystko ląduje w toalecie. Jestem w 9 tc.

oar8gov3n7iha1kd.png
  • M.M Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszone jagody!

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perystaltykę jelit w takich sytuacjach regulują np. banany i chrupki kukurydziane. Oczywiście nie spodziewajmy się cudu - w pięć minut nie przejdzie, ale powinno stopniowo łagodzić objawy. Ważne, żeby nie obciążać dodatkowo układu trawiennego błonnikiem i surowizną, dlatego pełnoziarniste pieczywo, warzywa, owoce i soki należy chwilowo odstawić (wyjątek to właśnie banany i podobno suszone jagody, chociaż tego nie próbowałam). Można jeść kleiki ryżowe, bo trochę "zapchają" jelita. I ważne - przyjmować dużo płynów, mogą być elektrolity, ale proponuję takie, które nie mają w składzie magnezu, bo można tylko pogorszyć sytuację, jeśli okaże się, że nie mamy niedoborów ;). A kiedy wszystko się uspokoi, nie przesadzać z produktami bogatymi w błonnik, za to można stosować produkty mleczne z żywymi kulturami bakterii, żeby wzbogacić florę jelitową (ale to dopiero, gdy biegunki przejdą, bo inaczej grozi to kolejną rewolucją :P).

AKUxp2.png
  • barley Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbowałam - sok z jagód i do tego duszone jabłka z ryżem. Po 2 dniach się unormowało. Myślałam, że długie miesiące spędzę w tej toalecie.

oar8gov3n7iha1kd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ