Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Blade testy ciążowe z dnia na dzień
Odpowiedz

Blade testy ciążowe z dnia na dzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martlosia Nowa

Wysłany: 14 października 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem na samiutkim początku ciąży. Jest to moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone na wczesnym etapie. Tym razem we wtorek wyszedł test pozytywny (blado). Beta 16,2. W środę zrobiłam test był ciemniejszy. W czwartek test jeszcze lekko ciemniejszy i Beta 31,6 - wiec w normie. W piątek test taki sam jak w czwartek. W sobotę to samo. Nie mam jak sprawdzić bety narazie, dopiero w pon. Martwię się tym, ze te testy nie ciemnieją… jakieś pozytywne podobne historie?

• Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martlosia wrote:
    Hej. Jestem na samiutkim początku ciąży. Jest to moja 4 ciąża, poprzednie 3 stracone na wczesnym etapie. Tym razem we wtorek wyszedł test pozytywny (blado). Beta 16,2. W środę zrobiłam test był ciemniejszy. W czwartek test jeszcze lekko ciemniejszy i Beta 31,6 - wiec w normie. W piątek test taki sam jak w czwartek. W sobotę to samo. Nie mam jak sprawdzić bety narazie, dopiero w pon. Martwię się tym, ze te testy nie ciemnieją… jakieś pozytywne podobne historie?

Cześć, Moją historia raczej nie z tych pozytywnych,ale się podzielę. Mi testy z bladymi kreskami wyszły tydzień po planowanej dacie miesiaczki i tak przez kilka dni.. poszłam w końcu do lekarza i od początku miałam podejrzenie pustego jaja płodowego. Diagnoza niestety się potwierdziła. W poprzednich dwóch ciążach dwie mocne krechy wyszły Mi już w dniu planowanej miesiączki. Nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik czy zupełny przypadek ale u Mnie właśnie tak było. Oczywiście, trzeba wziąć pod uwagę,że każdy przypadek jest inny, dlatego na tą chwilę dobrze by było byś zrobiła betę i po 48h powtórzyła, zobaczysz jaki jest przyrost.

• martlosia Nowa

Wysłany: 17 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła do 4. Czekam na krwawienie :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ