X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bol brzucha
Odpowiedz

bol brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martins Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!jestem gdzies okolo 5tydzien w ciazy i bardzo sie niepokoje poniewaz pobolewa mnie brzuch! Staram sie juz dosc dlugo o dziecko (trzy poronienia byly po drodze) obecnie zajmuja sie mna w klinice plodnosci!We wtorek mialam robiona bete, pani do mnie zadzwonila i powiedziala ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku a jak spytalam o te bole powiedziala ze to normalne! Nastepna wizyte mam w poniedzialek i pierwsze usg i do tego czasu chyba zwarjuje!dodam ze te bole nie sa az takie silne noi zadnych planiem tez nie mam

klz9roeqrksghvxr.png[/url]
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to nic złego, ja jestem w 7 tygodniu i tez boli mnie brzuch, nie zawsze, ale kazdego dnia daje o sobie znac, tak jak na okres. Pytalam poloznej czy to normalne, to mowila, ze brzuch w zasadzie moze bolec cala ciaze, ale Twoje obawy sa oczywiscie uzasadnione, ale prosze myslec tylko i wylacznie pozytywnie :) Mysle, ze przez I trymestr jeszcze nas brzuszek bedzie mocniej pobolewal.

• Martins Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Picia za slowa otuchy:)) mam nadzieje ze wszystko jest ok

• agattee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o to ostatnio pytalam i mam tak samo jak Picia. W sumie jestem 5tydz i 3 dzien ale tez brzuch codziennie daje o sobie znac jak na okres. Jak to ktos juz napisal na forum - boli nas brzuch martwimy sie a jakby przestal bolec pewnie tez bysmy sie martwily czy wszystko w porzadku :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli brzuch... Jestem w 6 tygodniu, pielęgniarka powiedziała mi, że może boleć. Oczywiście też się martwię, mam nadzieję że niepotrzebnie.

• Mr Nowa

Wysłany: 4 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jak Was boli ten brzuch? Mnie tez boli, ale jakos inaczej, nie tak jak na okres. Sciska jakby i tak przez pachwiny idzie, sama nie wiem jak to okreslic. W kazdym razie nie do konca jak na okres, ale nie jest to tez nie do zniesienia. Jestem w 5t i 3d. Pierwsza wizyte mam dopiero w czwartek a na dodatek mieszkam w kraju gdzie wszystko bagatelizuja, wiec wole sama sie doksztalcac:)

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Mnie mój brzuch też nieźle straszy. Wczoraj trochę się nachodziłam i wieczorem (pojechałam do sklepu)ból stał się zbyt uciążliwy. Nie bolał mnie sam brzuch (on tylko delikatnie),tylko głównie nogi (w pachwinach)Nogi mi drętwiały i bolały jak na okres.Nieźle mnie przestraszyły te objawy.Ale na szczęście nic nie plamię.
    Dodam,że jestem po 3 poronieniach.
    Jak usiadłam w samochodzie wszystkie objawy ustąpiły. I nic się już więcej nie działo Dziś też jest ok
    Jutro mam 1 wizytę u ginki i już się nie mogę jej doczekać. Podpytam się o te bóle

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie w pierwszej ciąży ból brzucha towarzyszył mi cały 1 trymestr potem było lepiej. Brałam nospę w takich sytuacjach lub skopolan ale to już na recepte. Teraz jestem w drugiej ciąży i też towarzyszy mi ten sam ból i choć raz już to przeżyłam teraz też się martwie ale tak po prostu jest . Pytajcie lekarza jak sobie radzić. Kiedy bolą was brzuchy przede wszystkim odpocznijcie ,poleżcie mi to bardzo pomagała.

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 6+4 tc. Jakiś czas temu pobolewał mnie brzuch. Natomiast od dwóch/trzech dni brzuch nie pobolewa. Nadal mam wrażliwe piersi i czasami mnie mdli, ale czy może nie być bólu brzucha? I jeszcze od kilku dni codziennie rano męczą mnie luźne stolce, trochę jak biegunka, ale tylko nad ranem. Czy któraś z Was miała podobnie i czy brzuch może raz pobolewać raz nie?

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie odnośnie tych boli brzucha, chyba jestem w bardzo wczesnej ciąży, dziś zrobilam test z popołudniowego moczu, dwie wyraźne krechy,, jutro IDE na bete,, od tygodnia mam bóle brzucha jak na @, dziś dzień po terminie miesiączki bóle trwają prawie cały dzień' nie plamie, z tego co czytam to normalne, ale trochę się boje bo ze wzg na kiepskie wyniki nasienia Meza czekalismy na invitro,, a tu taki CUD

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Martins Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doswiadczenia moge powiedziec ze mialam tak samo na poczatku, bolal brzuch dokladnie jak na okres, martwilam sie bardzo bo tak jak pisalam wczesniej jestem po trzech poronieniach. Teraz jestem w 9 tygodniu, bol minol I wszystko jest w jak najlepszym porzadku, czasami zaboli ale juz nie tak czesto jak na poczatku, wiec wydaje mi sie ze nie powinnas sie martwic ale na twoim miejscu dla twojego spokoju powiedz o bolach lekarzowi:))

• dorma Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba kazda z nas brzuch boli tez z nerwów ;/ martwimy sie o nasze malenstwa, kazda chce zeby było wszystko w pozadku wiec moze nas bolec ;) ja nerwowo za kazdym razem jak jestem w toalecie sprawdzam wkładke :) to juz obsesja ale chyba kazda z was ktora pragnie zobczyc pulsujacy punkcik na usg mnie zrozumie :-)

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dziewczyny od wczoraj wiem ze to ciąża i do tego plamienie biore duphaston i mam leżeć powiedzcie czy wasz ból to całe podbrzusze czy tylko okolica jajników...bo mnie wczoraj strasznie bolała lewa strona :( martwię się jak cholera jutro mam isc 2 raz na betę.5tydz i 1

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mnie też boli brzuch. Od paru dni, boli mnie na zmianę, raz kłuje mnie z prawej strony, raz z lewej. Wczoraj już z tego wszystkiego zadzwoniłam do mojej pani ginekolog. Powiedziała, że póki nie ma plamień i krwawienia, to jest wszystko w porządku. Brzuch ma prawo pobolewać, bo rozciągają się więzadła podtrzymujące macicę i dlatego może promieniować aż do pachwin. Poradziła mi, żebym w razie czego wzięła nospę i póki co się nie martwiła :)

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, brzuch we wczesnej ciąży boli zazwyczaj tak jak na okres, ale tez może kłuć i ciągnąć w pachwinach, jeśli nie ma plamień , lub żywej krwi to się nic złego nie dzieje, ale jak tylko coś was niepokoi to od razu dzwońcie do swojego lekarza on rozwieje wątpliwości :)

agnb6 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ